Nyitókép: Branislav Bibel 

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter a kormányfő és közte kialakult konfliktus ellenére kiállt Igor Matovič mellett, és támogatja a lakosság országos szintű tesztelését. Sulík a közösségi oldalán írt arról, hogy helyes lépésnek véli a tesztelést.

 

„A tesztek már megvannak, mindenszentekkor leteszteljük a lakosságot, és megtudjuk, hogy ki fertőzött és ki nem. Ezután már csak a fertőzöttek felelősségén múlik, hogy betartják-e karantént. Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy vegyen részt a tesztelésen. U.i.: antigén tesztről van szó, ami 4 euró, de az állam állja, így ingyenes lesz, az eredmény 20 perc alatt készen van, a tesztelés pedig a válsztóhelyiségekben fog megvalósulni“

 

– írta Sulík.

 

 hirdetes_810x300  

CELOPLOŠNÉ TESTOVANIE – SPRÁVNY KROKTesty sú kúpené, na Dušičky pretestujeme všetkých obyvateľov a budeme vedieť, kto…

Gepostet von Richard Sulik am Samstag, 17. Oktober 2020

 

Igor Matovič kormányfő szombati sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy az elmúlt három hétben a legnagyobb logisztikai műveletet, a lakosság országos szintű tesztelését készítették elő. A tesztelést két egymást követő hétvégén fogják elvégezni.

 

„A fő tesztelésre két hét múlva hétvégén, szombaton és vasárnap kerül sor“

 

– magyarázta Matovič. Egy bizonyos idő elteltével azonban meg fogják ismételni, hogy azokat a fertőzötteket is kiszűrjék, akik első alkalommal hamisan negatív eredményt fognak produkálni.

 

Matovič elmondása szerint a tesztelés úgy fogj zajlani, mint a választás. Mivel Szlovákiában nagyjából 6 000 szavazókör van, ezért ennyi mintavételi hely lesz felállítva.

 

Matovič: Országos szintű tesztelés vár Szlovákia lakosságára

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.