Barbara, Borbála
  • HUF: 364.49
  • USD: 1.13
  • 0 °C
  • 4 °C
Belföld

Focus felmérés: Pellegrini átvette a vezetést. Az MKP és a Most továbbra is a vert mezőnyben, az Összefogás szinte mérhetetlen

A Mózes Szabolcs vezette politikai alakzat szeptember óta tovább gyengült, Forró Krisztián alatt pedig az MKP stagnál

Nyitókép: webnoviny.sk

 

Frissítve: október 19, 18.34 Peter Pellegrini nyerné a parlamenti választásokat, ha azt októberben tartanák. A Focus ügynökség októberi felmérése szerint Pellegrini pártja 18,7 százalékot szerezne. Második helyen az OĽaNO áll 15,1 százalékkal. A dobogó harmadik fokán fej-fej mellett az SaS és a Smer.

 

A további sorrend a következő:

 

 

A Focus felmérése szerint a jelenlegi kormánykoalíció pártjai összesen 60 mandátumot szeretnének, azaz nem tudnának kormányt alakítani.

 

 

Az MKP, a Most-Híd és az Összefogás is a vert mezőnyben végzett. A Focus szerint a magyar párt 3,2 százalékon áll, a Most-Híd nevű szlovák-magyar vegyespárt 2,4 százalékon, az Összefogást pedig alig 0,4 százalékon mérték.

 

A Mózes Szabolcs vezette politikai alakzat szeptember óta tovább gyengült, Forró Krisztián alatt pedig az MKP stagnál.

 

A reprezentatív felmérés október 7-15. között 1014 személy megkérdezésével készült.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

egyolvaso
2020. okt. 18. 14:22

És a KDH megint a parlamentben? Ez legalább annyira valósághű minthogy a ps koaliciot köt kotlebával

Peter
2020. okt. 18. 14:58

Csak az objektivitás végett: Podľa výsledkov prieskumu agentúry Polis zo začiatku októbra by sa do parlamentu dostalo Progresívne Slovensko aj SMK. Parlamentnú bránu by mohla prekročiť aj SMK, ktorá vo februári pohorela. „Preferencie SMK sa dlhodobo držia nad päť percent, maďarskí voliči sú teda evidentne verní tejto strane, keďže druhá maďarská strana Most-Híd získala iba okolo jedného percenta,“ podotkol Baránek.

St. Gábor
2020. okt. 21. 14:51

Nem veszitek észre mire megy ki játék, még hogy a szlovak poliitikusok nem jó stratégák! Ahogy egy régi mongol kozmondás mondja: OSZD MEG ÉS URALKODJ !!!! MKP-- Forro-Berényi Őry és Menyhárt ---Nem jo pont magyar EGYSÉG-nek annyi Forro-Matovič Solymos-Pellegrini --nem jó pont Az Összefogás és a Simon-féle parti szinte már nem is létezik. Az MKP-nak egyedul nincs esélye a parlamentbe jutni, vagy netán feladják az etnikai párt fogalmát és a Matovičék listáján indulnak a HIDasok meg Pellegrinivel ???

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket