Nyitókép: extraplus.sk

 

Az országos tesztelés elsősorban az iskolák, tanárok, diákok, kórházi dolgozók és azon alkalmazottak miatt fontos, akik nem otthonról dolgoznak, így másokkal is kapcsolatba kerülnek – jelentette ki az országos COVID-teszteléssel kapcsolatban Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter a honlapján.

 

„Mondják meg, milyen más lehetőségünk van? Erre a tervre már a többi európai ország is felfigyelt, és úgy vélem, hogy inspirálódni fognak”

 

– írta a miniszter, aki kiemelte, hogy a tesztet ingyenesen fogják elvégezni.

 hirdetes_810x300  

 

„Ezzel a teszteléssel gyorsan és effektív módon kiszűrhetjük, hogy kik azok, akik terjesztik a vírust. Van más lehetőségünk? Ne csináljunk semmit és várjuk meg, hogy mikor jelentkeznek az embereken a tünetek? Várjuk meg, míg másokat is megfertőznek a kórházak pedig összeroppannak a rájuk nehezedő teher alatt?”

 

– jegyezte meg Gröhling.

 

„Kérem, a tesztelés után is legyünk felelősségteljesek. Tartsuk be a higiéniát, a távolságtartást és viseljünk szájmaszkot”

 

– mondta az oktatásügyi miniszter, majd hozzátette: csak a közös felelősségvállalással tudunk visszatérni a normális, mindennapi életünkhöz.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!