Nyitókép: westknews.com

 

Grendel Gábor, Gyimesi György, Filip Mónika, Forró Krisztián, Berényi József, Solymos László, Mózes Szabolcs, Nagy József, Pálinkás Éva, Samu István arról, hogy leteszteltetik-e magukat COVID-19-re, vagy sem.

 

A Körkép.sk az OĽaNO, az SaS, az MKP, a Most-Híd, az Összefogás és az Új Egység mozgalom politikusait kérdezte a témában.

 

Grendel Gábor (OĽaNO): IGEN

 hirdetes_300x300  

 

„Mindenképp letesztelem magam. A járvány megfékezése Európa szerte óriási kihívás. Ha csak egy kis lépés is hozzásegíthet, azt meg kell tennünk. Többször teszteltettem már magam március óta, túl lehet élni.”

Gyimesi György (OĽaNO): IGEN

 

„Természetesen leteszteltetem magam, így is példát mutatva minden polgárnak, hogy ez az egyetlen út, hogy leküzdjük ezt a betegséget! Ez a mi közös felelősségünk az idősökkel, betegekkel és a gyengébbekkel szemben. Nem beszélve arról, hogy ezzel az intézkedéssel meg tudjuk előzni a “lockdownt”, azaz a gazdaságunk leállítását, amely mindannyiunkra nagy mértékben lesújtana!”

 

Filip Mónika (SaS): IGEN

 

„Igyekszem mindig felelősségteljesen viszonyulni a helyzethez. Szükség esetén helyes döntésnek tartom a COVID-19-re való tesztelést.”

 

Forró Krisztián (MKP): IGEN

 

„Bár rengeteg kérdőjel merül fel bennem a projekttel kapcsolatban, elmegyek a tesztelésre, és a családomat is viszem. Azzal, hogy valaki elutasítja a tesztelést, senkin nem segít. Ha viszont elmegyünk, azzal védjük az időseket, családtagjainkat, környezetünket. Nem utolsó sorban pedig jogunk van számon kérni, ha a projekt sikertelen lesz. Legyünk felelősségteljesek.”

 

Függetlenül attól, hogy kötelező lesz-e vagy önkéntes alapú, letesztelteted magad COVID-19-re?

  • Nem (50%, 1 295 szavazat)
  • Igen (50%, 1 276 szavazat)

Szavazatok száma: 2 571

Betöltés ... Betöltés ...

 

Berényi József (MKP): IGEN

 

„Az elmúlt fél évben három teszten is átestem. Kettő vérmintás (ami állítólag kevésbé pontos) volt egy pedig törletes. Utoljára a múlt héten. Eredményeim minden esetben negatívak voltak.

 

Úgy is mint megyei alelnök de az MKP alelnökeként is munkám során nagyon sok emberrel találkozom. Magam és környezetem szempontjából is jó tudni, hogy nem vagyok fertőző.”

 

Solymos László (Most-Híd): MÉG NEM TUDOM

 

„A kormány nem ura a helyzetnek és ezt a tömeges teszteléssel próbálja ellensúlyozni. Az emberek, velem együtt, várják a teszteléssel kapcsolatos részleteket és ezek alapján döntenek majd. Én is. Nagyon sok a megválaszolatlan kérdés. Lesz-e  egyáltalán elegendő egészségügyi dolgozó? Az öregeket és a veszélyeztetetteket nem teszik-e ki még nagyobb veszélynek? Mi a következő lépés? Mi lesz a tesztelés után? Mennyire pontosak ezek a tesztek?

 

A társadalom megosztott, a kormányfő kaotikus kommunikációja feszültséget vált ki az emberekben. Ha azt szeretné, hogy az emberek elmenjenek, fenyegetőzés helyett motiválnia kellene őket.”

 

Mózes Szabolcs (Összefogás): IGEN

 

„A közszereplőknek ilyen helyzetben példát kell mutatniuk, még ha sok is a kérdőjel a teszteléssel kapcsolatban. Az egész akció kaotikusan lett előkészítve, ha teljesen önkéntes alapú lesz, félő, hogy a társadalom jelentős hányada nem vesz rajta részt, így pedig megkérdőjeleződik az értelme. Tartok tőle, hogy egy nem túl sikeres gigatesztelés után a későbbi szigorításokkal szemben még nagyobb lesz az ellenállás.”

 

Nagy József (Összefogás): IGEN, DE

 

„Támogatom a minél nagyobb számú tesztelést, részt veszek, hogy lássam, hogy másokat biztathatok-e a tesztelésre (eléggé biztonságos-e). De nem támogatom a kötelező tesztelést, csak a motiváltat (fizetett munkanap, vagy egyösszegű adókedvezmény). És a veszélyeztetetteket és távol élőket ne kényszerítsék utazásra.”

 

Pálinkás Éva (Összefogás): IGEN

 

„Állampolgári kötelességemnek érzem, hogy legalább ilyen formában is segítsem a koronavírus elleni harcot, remélve a minél előbbi leküzdését. Az viszont, hogy az utolsó pillanatban jelentik be és kezdik szervezni, nem sok jóval kecsegtet. Ennek ellenére remélem, hogy a tesztelés biztonságos keretek között zajlik a lakosság minél nagyobb részvételével. Bízom abban, hogy ezek után a szigorítások végre enyhülhetnek, mert sok ember megélhetése került már így is veszélybe!”

 

Samu István (Új Egység mozgalom): IGEN

 

„Nekem munkám van, bevételem van, egészséges vagyok. A Covid nem érint se igy se úgy. Sportolok naponta. Ha önző és egoista volnék, mondanám: fittyet hányok rá, fütyülök rá, mit izgasson ez az egész túlzás. De!!!!!!

 

Mivel sok idős barátom van egészségesek, betegeskedők… Anyukám, aki szív és alergikus problémákkal küzd, az a minimum, plusz sok fitnesszes, éttermes borozós,  vállalkozó barátom is van, kiknek áll, vagy vesztéseges a munkahelyük vállalkozásuk, ha gyorsan nem vetünk ennek végett. Szóval végettük biztosan elmegyek a tesztre!!!

 

Elsüllyednék szégyenemben, ha ezt nem ezt tenném meg értük és természetesen a szűk családomért.”

 

Következő cikkünkben a Körkép.sk szerkesztőségének a tagjai mondják el véleményüket.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 17 olvasónak tetszik ez a cikk.