Nyitókép: webnoviny.sk

 

A felvidéki magyar hírportálok többsége egyre inkább a magyar érdekeltségű pártok pr-irodáinak szerepét veszik át.

 

Tájékoztatás helyett MKP és mostos propaganda

 

Ezt a munkát végezte el tegnap az MKP irányítása alatt álló MA7.sk, a Most-Híd irányította Bumm.sk és a Világi Oszkárhoz közeli Paraméter is.

 hirdetes_300x300  

 

Mindhárom pártmédium szervilis módon közölt egy több szempontból is gyanús felmérést. Anélkül, hogy utána néztek volna annak részleteinek.

 

A Solymos László (Most-Híd) pártelnök által bemondott számadat szerint, ha a két magyar és a vegyespárt együtt indulna a választásokon, a Focus októberi felmérése szerint 7,3 százalékot szerezne.

 

Bemondtak egy számot, hasraütésre

 

Ennyit tudunk a felmérésről, bővebben ugyanis sehol semmi nem jelent meg róla. Nem tudni például azt sem, ki volt a megrendelő, hogyan volt feltéve a kérdés, milyen lehetőségek voltak a válaszadásra, mennyire volt reprezentatív a felmérés, hány magyar ajkú személyt szólítottak meg, stb., stb. Nincs semmilyen támpont, mely a közvélemény-kutatás komolyan vehetőségét alátámasztaná.

 

Nem tudni róla lényegében semmit, csak egy számadatot, amit az egyesülésben érdekelt egyik párt elnöke bemondott, a pártok által irányított hírportálók pedig szépen egymás után közöltek.

 

A Körkép.sk természetesen megpróbált érdeklődni a Most-Hídnál a felmérés részletes eredményeiről, de cikkünk közléséig még csak válaszra sem méltattak.

 

A megrendelő maga Solymos volt

 

Azt is csak a szlovák sajtóhírek között találtuk, hogy minő véletlen, a felmérés megrendelője maga a Most-Híd, tehát Solymos László volt. A Ma7, Bumm, Paraméter pártsajtó ezt a fontos tényt is elhallgatta az olvasói elől.

 

A felvidéki magyar politikai képviselet jövője szempontjából rendkívül fontos a hitelesség. Az ehhez hasonló gyanús felmérésekkel való választói manipuláció az egész egységesülési folyamat hitelét kérdőjelezi meg, és nemcsak a Most-Hídra, de az MKP-ra és az Összefogásra is rossz fényt vet.

 

Körkép.sk/KT

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 17 olvasónak tetszik ez a cikk.