Nyitókép: TASR/Jakub Kotian

 

Amennyiben az új vírusfertőzöttek száma eléri a kritikus határt, akkor már nem lesz értelme a tesztelésnek és kontaktszemélyek felkeresésének, csak a lockdown segíthet – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Boris Kollár (Sme rodina) házelnök. Egyúttal azt is hozzátette, hogy ezt az egészet az országos teszteléssel kerülhetjük el.

 

Kollár az országos teszteléssel kapcsolatban annyit mondott, az önkéntes alapú részvételt támogatja, szerinte nincs értelme az embereket rákényszeríteni a tesztelésre. Az ország esetleges lezárásáról nem akart többet elárulni, mert ezzel kapcsolatban egyelőre nem rendelkezik bővebb információkkal.

 

„Nemcsak az emberek félnek, hanem én is. Ez egy természetes félelem, féltjük a szeretteinket, az egészségünket, nem tudjuk, mi lesz velünk, a gazdasággal, hogy elbocsátanak-e vagy túléli-e a cégünk. Az emberi félelmet megértem, viszont ez a félelem gyakran agresszióba és gyűlöletbe megy át“

 

 hirdetes_810x300  

– jegyezte meg Kollár, de azt is hozzátette: nem szabad megengedni, hogy a félelem agresszióba torkolljon.

 

A házelnök szerint, ha elérjük azt a bizonyos kritikus vonalat, akkor elképzelhető, hogy hasonló lépéseket kell tennünk, mint a szomszédos Csehországnak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!