Nyitókép: teraz.sk

 

Még nem dőlt el, hogy valóban tíz napos házi karanténba kell-e mennie mindenkinek, aki elutasítja az önkéntes COVID-19 vizsgálatot, jelentette ki a kormány mai ülése előtt Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter.

 

„Olyan döntést hozunk, mely megfelel a hatályos jogszabályoknak,“

 

– mondta.

 

 hirdetes_300x300  

A miniszter szerint sok minden kiderül majd az első tesztelések során, melyeket az elkövetkező hétvégén végeznek Árvában és Bártfán. A politikus bízik abban, hogy a lakosság felelősségteljes hozzáállást tanúsít, és a tesztelést a járvány legyőzéséhez fontos lépésként fogja majd fel.

 

Függetlenül attól, hogy kötelező lesz-e vagy önkéntes alapú, letesztelteted magad COVID-19-re?

  • Nem (50%, 1 295 szavazat)
  • Igen (50%, 1 276 szavazat)

Szavazatok száma: 2 571

Betöltés ... Betöltés ...

 

Figyelmeztetett arra is, hogy az országos tesztelés után sem tűnnek el az érvényes óvintézkedések. Hozzátette, hogy várhatóan a határátlépést illetően is új intézkedések várható, hiszen a határátkelőhelyeken is zajlik majd a tesztelés.

 

„Ésszerűtlen lenne, ha a teljes lakosság letesztelése mellett a határátkelőhelyeken szabadon járhatnának ki-be az emberek, akik fertőzöttek lehetnek,“

 

– magyarázta.

 

Az ország 61 határátkelőhelyekért a belügyminiszter felel majd, aki biztosítja a szükséges kapacitást, és előkészíti a megfelelő lépéseket.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.