Nyitókép: teraz.sk

 

Az árvai és bártfai régió lakosságának letesztelése az előzetes elvárásokkal szemben is jobban sikerült, jelentette ki a TA 3 Politikában című műsorban Igor Matovič (OĽANO) kormányfő.

 

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy e téren nem szabad csak az államra hagyatkozni, saját magunknak is aktívnak kell lennünk. Egyben megköszönte a polgármesterek igyekezetét és munkáját.

 

„Mindannyian, felelősségünk mértékétől függően mást és mást vártunk, és mindannyian sokkal rosszabbra számítottunk. De elégedettek lehetünk”

 

 hirdetes_300x300  

 mondta Matovič.

 

A próbatesztelés során ki tudják küszöbölni a kezdeti problémákat, hogy az ország könnyebben és gördülékenyebben birkózzon meg a lakosság teljes letesztelésével, ami az elkövetkező két hétvégén vár ránk. A sorakozás margójára megjegyezte, hogy biztonságosabb a tesztelésre várakozni, mint a bevásárlóközpontok előtt sorakozni.

 

A kormányfő hangsúlyozta, hogy a tesztelés kapcsán nem hagyatkozhatunk csak az államra.

 

„Ha csak várjuk, hogy ilyen kritikus helyzetben és ilyen rövid idő alatt az állam majd mindent bebiztosít, mi pedig majd passzív szemlélők leszünk anélkül, hogy akár csak egyetlen önkéntest is adnánk a tesztelési központokba, akkor nem fog sikerülni. Az állam mi vagyunk, az önkormányzatok is,“

 

– tette hozzá.

 

Matovič külön is kiemelte azoknak a polgármestereknek, településvezetőknek a munkáját, akik nem csak kritizálni tudnak.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!