Nyitókép: Michael Kappeler

 

Azok a vállalatok, amelyek 4 000-nél több személyt alkalmaznak, saját maguk is elvégezhetik az alkalmazottaik letesztelését.

 

A tömeges céges teszteléshez az állam biztosítja az antigén teszteket, a regisztrációs nyomtatványokat, a tanúsítványokat, illetve a Fegyveres Erők tagját, aki a tesztelés lebonyolítását felügyeli.

 

 hirdetes_300x300  

A kérvénnyel október 27-én (kedd) 12.00 óráig lehet jelentkezni a [email protected] e-mail címre.

 

Ugyanezek a feltételek vonatkoznak azokra a cégcsoportokra is, amelyek egy területen belül képesek kialakítani legalább 4 000 alkalmazott leteszteléséhez alkalmas mintavételi helyet.

 

A mintavételi helyeknek teljesíteniük kell az illetékes Regionális Közegészségügyi Hivatal által meghatározott feltételeket, a teszteléshez szükséges egészségügyi és adminisztratív munkaerőt pedig a cégeknek kell biztosítaniuk.

 

Az egyik további feltétel az, hogy a tesztelésnek az országos tesztelés időpontjában kell megvalósulnia, vagyis legkorábban október 30-án, pénteken, legkésőbb pedig november 1-jén, vasárnap. Ezenkívül a cégeknek a második tesztelést is biztosítaniuk kell, mégpedig legkorábban november 6-án, pénteken, legkésőbb pedig november 8-án, vasárnap. Az, hogy az illetékes vállalat a tesztelést egy nap alatt végzi el, vagy igénybe veszi mindhárom napot, rajta múlik.

 

A teszteléshez szükséges anyagok átvétele és szállítása szintén a vállalat felelőssége. A teszteléshez szükséges anyagokat és a tanúsítványt Liptószentmiklóson, a Fegyveres Erők Főorvosi Hivatalában lehet átvenni.

 

A 4 000-nél kevesebb munkást alkalmazó cégek a saját költségeikre végezhetnek tesztelést. Ebben az esetben az országos tesztelés negatív eredménnyel záruló tanúsítványát negatív PCR-teszttel lehet helyettesíteni. Ennek a lehetőségnek az a feltétele, hogy az alkalmazott október 30-tól november 1-jéig kapja meg a teszt eredményét, illetve egy héttel később a tesztelést újra megismételjék.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!