Nyitókép:

 

A RegioJet közlekedési vállalat a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések, illetve az utazási igény drámai csökkenése miatt hétfőtől ideiglenesen megszünteti a Pozsony–Bécs, illetve Bécs–Pozsony között közlekedő buszjáratait. A rendelkezés november 15-ig tart.

 

 „A fennálló helyzetet folyamatosan ki fogjuk értékelni, és amint lehetséges lesz, az buszjáratokat ismét üzembe fogjuk helyezni“

 

– mondta Aleš Ondrůj, a RegioJet szóvivője, aki azt is elmondta, hogy a szomszédos Csehországba továbbra is közlekednek a RegioJet vonatai.

 hirdetes_300x300  

 

„A Pozsony–Prága és Prága–Pozsony vonalon naponta háromszor közlekednek a vonatok (oda-vissza), a Kassa–Prága és Prága–Kassa vonalon pedig naponta egyszer (oda-vissza)”

 

– tette hozzá a szóvivő.

 

Azoknak az utasoknak, akik már vásároltak buszjegyet a Pozsony–Bécs vonalra, visszatérítik a buszjegyeik árát.

 

A Slovak Lines buszai továbbra is közlekednek Bécsbe

 

Pavol Labant, a Slovak Lines közlekedési vállalat vezérigazgatójának tájékoztatása szerint a Pozsony–Bécs és Bécs–Pozsony vonalon nyolc buszjárat marad forgalomban, amelyek kétóránként közlekednek. Labant szerint amíg a kompetens szerv részéről nem érkezik korlátozás, addig az utolsó pillanatig közlekedni fognak a Slovak Lines buszai Bécsbe és vissza.

 

A RegioJet mellett a FlixBus is a Pozsony–Bécs vonalon közlekedő buszjáratainak ideiglenes megszüntetése mellett döntött. A közlekedési vállalat szerint aktívan kommunikálnak azokkal az utasokkal, akiket a módosítás érint. Az utasoknak lehetőségük van a foglalás lemondására, vagy 15 perccel az indulás előtt lemondási díj nélkül változtathatják meg az utazás időpontját.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.