Nyitókép: SITA

 

A kijárási tilalom és a szükségállapot ideje alatt az ügyfélközpontokban és okmányirodákban csak elektronikus időpont-egyeztetést után, vagy a kész dokumentumok átvételekor fogadják az ügyfeleket – tájékoztatta a TASR-t Barbara Túrosová, a belügyminisztérium sajtóosztályának igazgatója.

 

Túrosová felhívta a figyelmet arra, hogy az előre nem egyeztetett látogatások nem képeznek kivételt a kijárási tilalom alól, és ez azokra is vonatkozik, akiknek negatív vírusteszttel rendelkeznek.

 

 hirdetes_300x300  

A belügyminisztériumhoz tartozó hivatalok a kijárási tilalom és a szükségállapot idején elsősorban az elektronikus formában benyújtott beadványokat fogadják el. A személyes látogatás csakis előzetes egyeztetés után, indokolt esetben, vagy a kész dokumentumok átvételekor lehetséges.

 

Túrosová tájékoztatása szerint a hivatalok iktatói továbbra is az ügyfelek rendelkezésére állnak, az ügyfélközpontba vagy az okmányirodába való belépést pedig a felügyelő hagyja jóvá a belépés jogosultságának ellenőrzése után.

 

A belügyminisztérium azt is kihangsúlyozta, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt nem érvényesek a okmányokban feltüntetett érvényességi dátumok. Kivételt képeznek az útleveleket, amelyeknek az érvényessége automatikusan megújul a szükségállapot visszavonását követő negyedik hónap végéig.

 

„A dokumentumok automatikusan érvényesek, nem szükséges most újakat intézni és ezzel is növelni a fertőzés kockázatát”

 

– magyarázta a belügyi tárca.

 

Egyúttal arra is felhívták a figyelmet, hogy a rendőrség 1 000 eurós bírságot róhat ki a járványellenes intézkedések megszegéséért, az elrendelt karantén megsértéséért és a kijárási tilalom be nem tartásáért.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!