Nyitókép: Fb-live (reprofoto)

 

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök súlyos autóbalesete miatt felépüléséig Grendel Gábor (OĽaNO) lett megbízva a  szlovák parlament vezetésével.

 

Grendel Gábor mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a képviselői klubok kedd reggeli egyeztetését követően az a döntés született, hogy november 3-ig, azaz jövő hét keddig a parlament felfüggeszti tevékenységét.

 

Ennek oka, hogy több frakcióból is koronavírussal fertőzött személyt jelentettek. Emiatt megelőző karanténba kellett menniük, így nem lett volna biztosítva a határozatképességhez szükséges parlamenti többség.

 hirdetes_400x285  

 

Grendel bízik abban, hogy jövő héten már folytatódhat az ülés és befejezhetik az októberi ülésszak programját.

 

Az OĽaNO-ban két koronavírusos személy van, a Smerben sajtóhírek szerint Muňko a fertőzött, és a Sme rodinában is találtak fertőzött képviselőt.

 

Újságírói kérdésre Grendel elmondta, hogy nem minden parlamenti képviselő használta ki a parlamenti tesztelés lehetőségét, ugyanakkor elmondták, hogy hajlandóak tesztelésnek alávetni magukat. Leginkább Peter Pellegrini (Hlas) pártjának képviselői vonták ki magukat a tesztelés alól.

 

Krízishelyzet van ugyan, de a parlament asztalán jelenleg nincs egyetlen olyan fontos jogszabálytervezet sem, melynek elfogadása sürgős volna.

 

Jövő hét keddig (szerk, megj. október 23-tól számítva) letelik a 10 napos, orvosok által előírt karantén idő. A házszabály egyébként nem ad lehetőséget a parlament per rollam (telefonon keresztül történő) működésére, szavazásra.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!