Nyitókép: körkép.sk

 

A belügyminisztérium szóvivőjének elmondása szerint a Szlovákiában október 24-től érvényben lévő kijárási tilalom feltehetőleg november 15-éig fog tartani. A döntést a Központi Válságstáb is jóváhagyta, a kijárási tilalom feloldásának végleges időpontját a járványügyi helyzet alakulásának függvényében állapítják majd meg.

 

Szlovákiában október 24-én lépett érvénybe kijárási tilalom, mely szerint – néhány kivételtől eltekintve – mindenkinek korlátoznia kell mozgását és a társadalmi érintkezést. Kivételt képez például a munkába járás, a kisgyermek bölcsödébe, óvodába, iskolába (csak az alsótagozatosok) vitele, élelmiszerboltban való bevásárlás, tankolás, orvoslátogatás…

 

Újabb részletek derültek ki az országos tesztelésről, pontosították, kiknek nem kell részt vennie a teszteken

 

 hirdetes_810x300  

A koronavírus-járvány által leginkább érintett járásokban – Turdossini, Alsókubini, Námesztói, Bártfai – ennél is szigorúbb a korlátozás.

 

Itt a nagy kérdezz-felelek a hétvégi országos tesztelésről. Minden, amit tudni akartál a Körkép.sk összefoglalójában

 

A kijárási tilalom alóli kivételek november 2-től, az országos tesztelést követően szigorodnak. Míg most negatív teszteredmény nélkül is elmehetünk például dolgozni, hétfőtől már csak a negatív koronavírus-teszt birtokában tehetjük meg ugyanezt.

 

Kérdés-felelet formában összegeztük a legfontosabb tudnivalókat a kijárási tilalommal kapcsolatban

 

rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.