Nyitókép: Reuters

 

Mivel Zuzana Čaputová államfő heti rendszerességgel koronavírus-tesztnek veti magát alá, ezért a hétvégi, országos tesztelésen nem vesz részt – közölte kedden.

 

Čaputová elmondása szerint azért tesztelteti magát rendszeresen, mert a feladatainak ellátása során különféle emberekkel érintkezik.

 

 hirdetes_810x300  

 „Úgy gondolom, hogy ez is hozzátartozik a hatásköröm felelős gyakorlásához”

 

– tette hozzá.

 

SaS: Helyes lépés az országos tesztelés

 

Az országos tesztelésen Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter és Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes is részt vesz. Ondrej Šprlák, az SaS szóvivője szerint az SaS helyes lépésnek tartja az országos tesztelést.

 

Veronika Remišová, beruházásokért, regionális fejlesztésekért és digitalizálásért felelős miniszter asszony szintén részt vesz a hétvégi országos tesztelésen. Michal Dyttert, a minisztérium kommunikációs osztályának megbízott igazgatója szerint Remišová múlt héten pénteken (október 23.) is alávetette magát koronavírus-tesztnek az árvai Trsztenán.

 

A Smer és a Hlas-SD tagjai PCR-tesztnek vetik alá magukat

 

Ján Mažgút, a Smer szóvivője hangsúlyozta, hogy a párt képviselői élni fognak az individuális tesztelés lehetőségével, de pontosabb tesztelési eszközökkel, például PCR-tesztekkel fogják magukat leteszteltetni.

 

Peter Pellegrini volt kormányfő és a parlamenten kívüli Hlas-SD párt elnöke szintén a megbízhatóbb PCR-tesztnek fogja magát alávetni.

 

Patrícia Medveď Macíková pártszóvivő szerint Pellegrini szüleinek egészségi állapota megköveteli, hogy gyakran találkozzanak a fiukkal, ezért Pellegrininek biztosnak kell lennie a teszt eredményében.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.