Géza
  • HUF: 359.63
  • USD: 1.22
  • 4 °C
  • 17 °C
Belföld

Ezek az esetek kapnak kivételt a maszkviselés alól október 30-tól

A jelek szerint falun belül sem kell viselni, ha nincs senki az 5 méteres körzetünkben

Nyitókép: körkép.sk

 

Október 30-tól nem kell kötelezően maszkot viselnie azoknak a személyeknek, akik közepes vagy súlyos mentális vagy halláskárosodásban szenvednek. A felsőlégutak eltakarása alól így a diákokon kívül a tőlük idősebbek is kivételt kapnak kültéren, beltéren és a közlekedési eszközökön is. A hírről a Szlovákiai Közegészségügyi Hivatal tájékoztatta a TASR hírügynökséget.

 

Rajtuk kívül nem kell kötelezően maszkot viselniük a 6 évnél fiatalabb gyerekeknek, valamint nem lesz kötelező a maszkviselés a települések lakóövezetén kívül, ill. a településeken belül, ha az egy háztartáson belül élőkön kívül 5 méteres körzetben nincs más személy.

 

Kivételt kapnak a maszkviselés alól a súlyosan autisták, azok a személyek, akik sporttevékenységet végeznek, a fényképezett személyek a fényképezéshez elengedhetetlen időre, a menyasszony és vőlegény a házasságkötés ideje alatt, művészek előadás közben, dokumentumfilm forgatásában résztvevők, jelnyelvi tolmácsok, valamint azok az alkalmazottak, akik egyedül tartózkodnak a munkahelyen.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket