Nyitókép: Foto N/Tomáš Benedikovič

Igor Matovič kormányfő elismerte, hogy vétett kommunikációs hibákat, de Jaroslav Naď védelmi miniszterrel azt állítják, hétvégén egész Európa szeme Szlovákiára fog szegeződni.

 

Igor Matovič kormányfő a Denník N beszélgetőműsorában beismerte, hogy történtek hibák, sőt azt is elismerte, hogy nem mindig fogalmazott pontosan a járványhelyzettel kapcsolatos tájékoztatása során.

 

A pártbéli kollégájával, Jaroslav Naď védelmi miniszterrel lelkesen beszéltek arról, hogy a külföldi visszhangok szerint a szlovákiai országos tesztelés példaértékű lehet, Európa pedig árgus szemmel fogja figyelni a hétvégi történéseket. Naď szerint Nagy-Britanniából egy megfigyelő csoport érkezik a hétvégi tesztelésre, ugyanis a szigetország szintén erősen gondolkodik az országos tesztelés megvalósításán.

 hirdetes_810x300  

 

„Jobb alternatívát eddig még senki sem talált ki“

 

– konstatálta a védelmi miniszter az országos teszteléssel kapcsolatban.

 

Matovič: Soha többé nem akarok kormányfő lenni

 

A kormányfő a beszélgetés során azt is beismerte, hogy nem akarta megnyerni a parlamenti választást.

 

„Én nem akartam megnyerni a választást, én továbbra is vízhordó akartam lenni, mint azelőtt“

 

– mondta Matovič, aki azt is hozzátette, jelenleg az az egyetlen célja, hogy az országot kivezesse a koronaválságból.

 

Arra a kérdésre, hogy az OĽaNO preferenciájának csökkenése és az óvintézkedések elutasítása mögött nem véli-e saját magát felfedezni, Matovič azt válaszolta, meglepte, hogy azután a kép után, amit kialakított róla a média, nem csökkent jelentősebben a párt támogatottsága.

 

 „Akármit tettem, sosem volt elég. Mert még meg kellett volna nyitni az éttermeket, még ezt kellett volna, még amazt kellett volna… ez az emberek körében tönkretesz téged“

 

– magyarázta Matovič az OĽaNO pártpreferenciáinak csökkenésével kapcsolatban.

 

„Én ezt már nem bírom. Ha az emberek Ficot és Pellegrinit akarják, akkor tessék, egyik korrupt, másik szemétláda. Ha annyira vágynak rájuk, akkor válasszák meg őket“

 

– mondta Matovič.

 

Denník N

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 36 olvasónak tetszik ez a cikk.