Nyitókép: hnonline.sk

 

Azon szülők gyerekei, akik úgy döntenek, hogy nem vesznek részt a hétvégi tesztelésen, november 2-től mehetnek bölcsödébe, óvodába, vagy épp iskolába (alsó tagozat), de csak olyan személy kíséretében, aki negatív koronavírus-teszttel rendelkezik. Ezzel a kijelentéssel Marek Krajčí egészségügyi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján is megerősítette korábbi állítását, melyről a Körképen már beszámoltunk.

 

„A szülő, akinek nincs tesztje, nem viheti el az iskolába (a gyereket)”

 

magyarázta Krajčí, aki továbbra is arra bíztatja az iskolaköteles (vagy bölcsödés, óvodás) gyerekek szüleit, hogy vegyenek részt a tesztelésen, hisz kíséret nélkül nem mehetnek hétfőtől el otthonról másképp a gyerekek.

 

Krajčí: A tesztelés után is zárva maradnak a középiskolák, otthon maradnak a felsőtagozatosok is

  hirdetes_300x300   

 

Ha mégsem akarja leteszteltetni magát a szülő, úgy be kell biztosítani, hogy „rendelkezésre” álljon olyan személy, akinek van negatív tesztje, és rá meri bízni a gyermeket.

 

A szülőket Ján Mikas országos tisztifőorvos is a tesztelésen való részvételre bíztatta, mivel másként szerinte megtörténhetne az, hogy a gyermeket a nagyszülő kíséri az iskolába, aki viszont a koronavírus szempontjából fokozottan veszélyeztetett csoportba tartozik.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.