Virág
  • HUF: 361.00
  • USD: 1.19
  • 0 °C
  • 4 °C
Belföld

Čaputová: Az országos tesztelés célja teljesíthetetlen

Továbbra is az önkéntes alapú, szankció nélküli tesztelésre biztat.

Nyitókép: TASR/Jakub Kotian

 

Zuzana Čaputová államfő pénteki sajtótájékoztatóján felszólította Igor Matovič kormányfőt, hogy a hétvégi tesztelést csak azok a helyeken valósítsák meg, ahol biztosítottak a mintavételek.

 

Čaputová arra kérte a kormányt, hogy értékelje át a kijárási tilalom feltételeit, egyúttal továbbra is az önkéntes alapú, szankció nélküli tesztelésre biztatott.

 

Az államfő azt is megjegyezte, hogy az országos tesztelés célja teljesíthetetlen. Čaputová ezt azután jelentette ki, miután találkozott a Szlovák Fegyveres Erők vezérkari főnökével, Daniel Zmekkel és Ivan Pachhal, a Közös Felelősség nevű művelet vezetőjével.

 

„A lakosság leteszteléséhez szükséges mintavételi csoportoknak nagyjából a 60%-a áll készen a hétvégi tesztelésre, és ez az állapot kevesebb mint 24 órával a művelet elindítása előtt érvényes. Ennek az egésznek elsősorban az az oka, hogy kevés egészségügyi alkalmazott jelentkezett”

 

– jelentette ki Čaputová.

 

A kapott információkra hivatkozva arra kérte a kormányfőt, hogy a tesztelést csak azokon a helyeken végezzék el, ahol biztosítottak a mintavételek.

 

Ezenkívül arra kérte a kormányt, hogy értékelje át a kijárási tilalom feltételeit, és ne büntessék azokat az embereket, akik objektív okok miatt nem tudnak részt venni a tesztelésen.

 

„Nem engedhetjük meg, hogy polgárok százezrei maradjanak bizonytalanságban a tesztelés előtt. Ezért azt kérem, hogy szüntessük meg a polgárok kategorizálását. Ne osszuk fel őket aszerint, hogy van-e igazolásuk a szabadsághoz vagy sem. A jelenlegi helyzetben ilyesmi megoszthatja a társadalmat, és most ez az utolsó, amire szükségünk van”

 

– mondta Čaputová.

 

Teraz.sk/Kökép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Perpetuum
2020. okt. 30. 16:11

En azt vartam volna tole, hogy bevetette minden kapcsolatat es befolyasat hogy kulfoldrol segitseget szerezzen. Es azt tarja elenk, vmint hogy menjunk el mindnyajan es az o stabjabol hanyan es milyen formaban veszik ki reszuket a munkabol. Ezzel is buzditva mindenkit. Ehelyett...

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket