Nyitókép: TASR/Henrich Mišovič

 

A SzK Közegészségügyi Hivatalának tájékoztatása szerint október 30-tól, péntektől tilos a látogatás a kórházakban és a szociális intézményekben.

 

A hivatal ezzel a lépéssel reagál a járványügyi helyzet kedvezőtlen alakulására, ugyanis az utóbbi időben egyre nagyobb mértékben hordják be a COVID-19 betegséget az egészségügyi létesítményekbe és a szociális intézményekbe.

 

 hirdetes_810x300  

A látogatási tilalom újonnan azokra az egészségügyi szolgáltatókra is vonatkozik, akik intézményi egészségügyi ellátást nyújtanak. A látogatási tilalmat az összes fekvőrészlegen be kell tartani. A látogatási tilalom alól kivétel képeznek a papok, akik az utolsó kenet feladása miatt érkeznek a nehéz betegekhez, illetve a haldoklókhoz. Szintén kivételt képeznek azok a személyek, akik palliatív gondozás céljából érkeznek a nehéz betegekhez, illetve a haldoklókhoz.

 

A higiénikusok tájékoztatása szerint az állami és a magán szociális szolgáltatást nyújtó intézményeknek is be kell tartaniuk a látogatási tilalmat, beleértve a bentlakásos szociális szolgáltatás nyújtó intézményeket is. A látogatási tilalom alól itt is kivétel képeznek a papok, akik az utolsó kenet feladása érdekében érkeznek a nehéz betegekhez, haldoklókhoz, illetve a palliatív gondozás céljából érkező személyek.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.