Nyitókép: reprofoto (TA 3)

 

Tömegével jelentkeznek az egészségügyi dolgozók, orvosok, nővérek, ápolók, hogy segítsék az országos tesztelést.

 

A védelmi miniszter információi szerint péntek délután 17.00 órakor a szükséges személyi kapacitás 80 százaléka már biztosítva volt. Reggel 06.00 órakor ez az állapot még csak 60 százalékon állt. Ami a hadsereg részéről vállalt segédeszköz, katonai és egyéb ellátási vállalást illeti, a tárcavezető szerint e téren minden rendben.

 

„Most is 400 katonai jármű és több ezer katona van az utakon, akik hordják szét a szükséges segédeszközöket. Folyik a logisztikai hadművelet”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta a miniszter.

 

Nem érhető el leírás a fényképhez.
Kép forrása: Jaroslav Naď Fb-oldala

 

Jaroslav Naď szerint 800 egészségügyi dolgozó hiányzott  még a nap folyamán, de a helyzet óráról órára javult. Ehhez nagyban hozzájárult a Magyarországról küldött 200, és az Ausztriától felajánlott 50 egészségügyi dolgozó is, akikért Szlovákia nagyon hálás.

 

A Penta pénzügyi csoport pénteki tájékoztatása szerint szintén 800 orvost és szakembert ajánlott fel, akiket a mai nap folyamán a Svet zdravia és a Pro Care hálózatában le is teszteltek, hogy reggeltől bevethető állapotban legyenek.

 

„Az eredmény oly mértékben pozitív lehet, hogy nagyban segíthet nemcsak nekünk, hanem egész Európának is”

 

– tette hozzá a miniszter. Mint azt Jaroslav Naď elmondta, a brit kormányfő, Boris Johnson főtanácsadója csapatával szintén Szlovákiába érkezik, hogy a helyszínen szerezzen tapasztalatot a szlovákiai tesztelésről. Várható ugyanis, hogy a britek szintén ezt az utat választják.

 

Elmondta továbbá, hogy Magyarország és Ausztria is érdekelt a jó eredményben, hogy a tapasztalatok alapján saját maguk is megfelelően dönthessenek a járvány további kezelését illetően.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.