Szombat délután magam is meggyőződhettem arról, hogy egy-egy személy tesztelése a várakozással együtt mintegy  ¾ – 1 órát igényelt. A szükséges idő a sorok hosszától függött. Amíg délután 17.00 óra körül átlagban 20-30-an várakoztak, este 7 óra  után ez a szám radikálisan lecsökkent. Kivételt képezett az Irtványosi lakótelep teszthelyisége, ahol este hétkor mintegy hatvanan várakoztak.

 

 

Például a Masaryk utcán, a Katolikus Alapiskolában kialakított mintavételi helyen délután még hosszú sor állt, este fél nyolc után itt már nem volt kit tesztelni. Hasonló volt a helyzet az Apolló moziban, a Kármán József Alapiskolában, a Tugári téri alapiskolában is.

 

 hirdetes_400x285  

 

A kora délutánhoz képest minimális volt a várakozási idő a városházán és a Gácsi utcai Gimnáziumban is.

 

 

Ami a járókelőket illeti, az utcák gyakorlatilag kihaltak, lényegében csak a teszthelyekre érkezőket és távozókat lehetett látni. A motoros forgalom a délelőtt csend után a megszokott ütemre váltott.

 

 

Tájékoztatást kaptam arról is, hogy a kórházakba pl. rendszeresen dialízisre járó betegeket már pénteken letesztelték.

 

 

Arról, hogy Losoncon hány pozitív esetet regisztráltak nincsenek információink. Füleken ez a szám 16 és a mai tapasztalatok alapján holnapra megváltoztatták a tesztelési időpontokat is.

 

Puntigán József

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!