Nyitókép: TASR

 

Szlovákia történetének legnagyobb manővere semmit sem fog érni, ha a negatívan tesztelt személyek azt fogják gondolni, hogy őket a koronavírus már nem érinti és ismét szabad életet fognak élni – jelentette ki Igor Matovič kormányfő a közösségi oldalán azzal, hogy ha az emberek nem lesznek elővigyázatosak és felelősségteljesek, akkor az ország pár nap alatt mindent elronthat, és visszatérhetünk oda, ahol most vagyunk.

 

A kormányfő egyúttal arra kérte a pozitívan tesztelt személyeket, hogy tisztességes karanténban maradjanak otthon a családjukkal.

 

 hirdetes_300x300  

Matovič azt ajánlja a tesztelésre váró embereknek, hogy ne várakozzanak a hosszú sorokban, hanem inkább menjenek vissza este vagy vasárnap a mintavételi helyekre.

 

„Mindenki sorra kerül. Kisebb szülési fájdalmak után a mintavételi helyek 97%-a simán működik, a többi hiányzó mintavételi hely pedig fokozatosan kezdi meg a működését“

 

–írta a kormányfő.

 

Az egészségügyi minisztérium arra kérte a negatív teszteredménnyel rendelkező polgárokat, hogy továbbra is viselkedjenek óvatosan és tartsák be az alapvető szabályokat, vagyis viseljenek szájmaszkot, tartsák be a távolságot és fertőtlenítsék a kezüket.

 

„Az antigén gyorstesztek azért hasznosak, mert nagyon sok fertőzött személyt ki lehet velük szűrni. A PCR-tesztekhez képest azonban nem olyan pontosak, ezért nem minden esetben mutatja ki a fertőzöttséget. Ha számolunk ezzel és a negatív teszttel is felelősségteljesen fogunk viselkedni, akkor jelentős módon sikerül lelassítanunk a vírus terjedését“

 

– írta a minisztérium.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.