Nyitókép: körkép.sk

 

Szombaton 4 óra után Nagyborsán tartott közös sajtótájékoztatót Igor Matovič kormányfő, Jaroslav Naď védelmi miniszter, Roman Mikulec belügyminiszter és Eduard Héger pénzügyminiszter, hogy értékeljék az országos tesztelés első napjának részleges eredményeit.

 

A sajtótájékoztatón Naď védelmi miniszter a Körkép.sk kérdésére válaszolva köszönetet mondott az osztrák és a magyar kormánynak, hogy ilyen gyorsan reagáltak Szlovákia kérésére, és önkénteseket küldtek a lebonyolításhoz. A magyar önkéntesek kapcsán elmondta, hogy információi szerint rendkívül jól és nagy lendülettel végzik a dolgukat.

 

 

 

 hirdetes_810x300  

“Nagyon jó, amikor uniós tagállamok, és különösen szomszédos országok képesek megállapodni és segíteni egymáson”

 

mondta a védelmi miniszter, hozzátéve, hogy Igor Matovič kormányfő is konzultált Sebastian Kurz osztrák és Orbán Viktor magyar kormányfőkkel, illetve Roman Mikulec belügyminiszter is egyeztetett a művelet előtt magyar kollégájával.

 

Ahogy arról pénteken beszámoltunk, Ivan Korčok szlovák külügyminiszter Twitter-oldalán mondott köszönetet Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszternek, amiért „50 kért” egészségügyi dolgozó helyett 200-at küldtek segíteni a hétvégi tesztelésre.

 

200 magyarországi egészségügyi dolgozó jön segíteni az országos tesztelésre

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.