Géza
  • HUF: 359.63
  • USD: 1.22
  • 3 °C
  • 17 °C
Belföld

Matovič a magyaroknak: Bajban ismerszik meg a jó barát

A kormányfő és a belügyminiszter is megköszönte a magyarországi egészségügyisek munkáját és Magyarország segítségét.

Nyitókép: reprofotó/Facebook

 

Igor Matovič kormányfő és Roman Mikulec belügyminiszter a Komáromi Kajak-Kenu Klubban kialakított mintavételi pont előtt köszönte meg a magyarországi egészségügyisek munkáját és Magyarország segítségét.

 

„Nagyon jó látni ezt a mintavételi helyet, hiszen nemcsak a helyi emberek improvizációját tükrözi vissza, de ez az egyik hely, ahol a magyarországi egészségügyisek is segítenek nekünk. Magyarország 197 egészségügyi dolgozót küldött Szlovákiába, ebből a Komáromi Kajak-Kenu Klubban kialakított mintavételi ponton ketten teljesítettek szolgálatot tegnap és a mai nap folyamán is.

 

Nagyon ügyesek, a segítségüket pedig rendkívül nagyra értékeljük, hiszen szombaton több mint 600 személyt teszteltek le. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Magyarországnak azért, hogy ilyen gyorsan reagáltak a kérésünkre”

 

– mondta Roman Mikulec belügyminiszter.

 

„A mondás szerint bajban ismerszik meg a jó barát. Pénteken még szükséghelyzetben voltunk és Szlovákia-szerte a médiában arról cikkezet, hogy a Közös Felelősség hadművelet és az országos tesztelés megvalósíthatatlan. Kapcsolatba léptem Orbán Viktorral, aki azt mondta: segítünk nektek. Bajban ismertük meg, hogy ki is a valódi barátunk, és ezért nagy köszönet jár”

 

– konstatálta Igor Matovič kormányfő.

 

A Körkép azon kérdésre, miszerint a Dél-Szlovákiában javuló járványügyi helyzet miatt előfordulhat-e, hogy némelyik déli járásban nem kerül sor az országos tesztelés második fordulójára, a kormányfő nem akart konkrétumokba bocsátkozni. Véleménye szerint minden forduló jelentős mértékben segít a fertőzöttek kiszűrésében.

 

Ľuboš Blaha azon kijelentését, miszerint a magyarul és németül beszélő medikusokra rendőröket kell hívni, a kormányfő inkább nem is kommentálta.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 22 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket