Nyitokép: TASR

 

Az országos tesztelésen szerzett, negatív eredményt igazoló tanúsítvány (certifikát) elvesztése több tíz euróba és néhány napnyi karanténba kerülhet.

 

 „Annak a polgárnak, aki elveszíti a tanúsítványát, vagy tíznapos karanténban kell maradnia, vagy PCR-teszten kell részt vennie“

 

– mondta az Aktuality.sk-nak Martina Kovaľ Kakaščíková, a védelmi minisztérium szóvivője, majd hozzátette: már több tucat polgár fordult hozzájuk ezzel a kérdéssel.

 hirdetes_300x300  

 

Abban az esetben, ha a polgár az országos tesztelésen szerzett tanúsítványát elveszíti, nem tud belőle sem másolatot, sem új példányt kérni.

 

„Azok a polgárok, akik elveszítették a tanúsítványukat, leteszteltethetik magukat abban a járásban, ahol lesz második forduló is. Addig azonban karanténban kell maradniuk“

 

– tette hozzá a szóvivő.

 

Az ellenőrzés során a mobilban vagy más eszközben elmentett fotóval nem járunk sikerrel. Jaroslav Naď védelmi miniszter még korábban kijelentette, hogy a tanúsítványt fizikailag is magunknál kell tartanunk.

 

Nem lesz ingyen

 

Amennyiben valaki az elveszített tanúsítvány miatt a PCR-teszten való részvétel mellett dönt, annak a teszt árát ki kell fizetnie.

 

„Amennyiben a páciens számára az orvos vagy a Regionális Közegészségügyi Hivatal indítványozza a koronavírusteszt elvégeztetését, akkor a PCR-tesztet ingyenesen végzik el. Viszont ha a polgár az orvos ajánlása nélkül kéri a teszt elvégeztetését, akkor fizetnie kell érte“

 

– írják a korona.gov.sk honlapon.

 

A magánlaboratóriumokban végzett koronavírus-tesztek összege 50 és 70 euró között mozog.

 

Azokra a személyekre, akik a tanúsítvány elvesztése miatt inkább az otthoni karantén mellett döntenek, november 2-tól november 8-ig érvényes a kijárási tilalom.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.