Nyitókép: Martin Klus Fb-oldala

 

Az országos tesztelés első körének kiértékelése után a krízisstáb szakértői már a következő, vírus-megfékezésére vonatkozó javaslatokról tárgyalnak.

 

Az egyelőre csak tervben lévő javaslatokról Martin Klus, a szlovák külügyminisztérium államtitkára adott előzetes tájékoztatást.

 

 

 hirdetes_300x300  

„Változnak a határátlépés szabályai. A központi krízisstáb azt tervezi, hogy mindenki, aki Szlovákia területére kíván lépni, negatív COVID-19 teszttel kell rendelkeznie. Csakúgy, mint azok, akik kivételt kaptak a lakosság szabad mozgásának korlátozása alól a hétvégi országos tesztelés eredményétől függően.

 

November 15-e után, amikor ez a korlátozás érvényét veszti, olyan feltételeket alakítunk ki az ország határátkelő helyein, hogy mindenki, aki belép az országba, letesztelhesse magát antigén teszttel. Az ehhez szükséges mintavételi helyeket a határátkelők közvetlen környezetében alakítjuk ki.

 

Várhatóan csökken a határátlépési pontok száma, és azok nyitvatartási ideje is rövidül, hogy logisztikailag győzzük.

 

Természetesen gondolunk a tranzitforgalomra és az ingázókra is. Az előzetes egyezség az, hogy ha szabadon szeretnének ingázni, két héttől nem régebbi igazolásra lesz szükségük.”

 

Végső döntést a krízisstáb hoz, mely kedd délelőttől ülésezik.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.