Nyitókép: körkép.sk

 

Nem csak azoknak kell hétvégén ismét tesztelni menniük, akik valamelyik ún. vörös járásban (ahol megismétlik a tesztelést – a szerk. megj.) élnek, hanem azoknak is, akik az ilyen járásokban mozognak (dolgoznak, stb.).

 

Ha például jövő héten valakinek Pozsonyból, vagy a Komáromi járásból át kell mennie a Dunaszerdahelyi járásba, annak Igor Matovič kormányfő elmondása szerint rendelkeznie kell tanúsítvánnyal arról, hogy részt vett a tesztelésen, vagy ezt kiválthatja egy PCR-teszttel. A miniszterelnök megerősítette, hogy mivel egyelőre nem lesz minden járási székhely ellátva mobil mintavételi hellyel, így hétvégén az ún. zöld járásban élőknek (ahol nem lesz tesztelés) át kell menniük mintavételre valamelyik vörös járásba (ahol lesz tesztelés).

 

Matovič szerint a zöld-vörös járáshatáron fekvő települések emiatt fokozott nyomásnak lesznek kitéve a tesztelési napo(ko)n, ezért arra kérte a védelmi minisztert, hogy számoljon ezzel, ezeket a településeket lássák el több teszttel.

 

 hirdetes_810x300  

A kormányfő hangsúlyozta, hogy nem szeretné korlátozni az embereket abban, hogy önkéntes alapon részt vegyenek a hétvégi tesztelésen, ahogy arra is lehetőséget kíván adni, hogy ingyenesen teszteltethessék magukat azok, akik zöldből vörös járásba készülnek átmenni a jövő hét folyamán.

 

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy hétfőtől mindegyik zöld sávban lévő járási székhelyen lehessen tesztelni, ahol nem valósul meg az országos tesztelés második fordulója. Ha például kedden valakinek át kell mennie a másik járásba, mehessen el tesztet csináltatni, és így aktuálisat a kezébe kapni”

 

mondta kormányfő, aki arról is beszámolt, hogy megkérte az egészségügyi minisztert, tegye lehetővé, hogy hétfőtől a hétvégi tesztelés alól felmentést kapó 25 járásban, ill. Pozsonyban és Kassán is lehessen elvégeztetni az ingyenes antigéntesztelést.

 

Matovič még hétfőn (november 2.) helyezte kilátásba, hogy az összes járási székhelyen létrehoznak egy-egy mobil mintavételi helyet, ahol ingyenes antigén-tesztnek vethetik alá magukat az emberek.

 

Naď: Azokban a régiókban, ahol lesz második forduló, új tanúsítványra lesz szükség

 

November 7-én és 8-án már csak abban a 45 járásban lesz koronavírus-tesztelés, ahol 0,70 százaléknál rosszabb eredményt hozott az első körös tesztelés. A déli, magyarlakta régiók közül csak a Dunaszerdahelyi járásban ismétlik meg a tesztelést.

 

A Körkép.sk információi szerint a katonaság jelenleg is tárgyal az illetékes polgármesterekkel, és igyekszik ugyanazokat a mintavevőcsoportokat felállítani, akik múlt hétvégén is szolgálatot teljesítettek az egyes településeken.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.