Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

A munkaügyi minisztérium közétette az országos tesztelés keretén belül a szociális intézményekben zajló tesztelések eredményeit. 

 

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet a Trencséni és az Eperjesi kerületben regisztrálták, a legkevesebbet a Pozsonyi kerületben.

 

  hirdetes_300x300   

A múlt hétvégén a szociális intézményekben több mint 55 ezer személyt teszteltek le, ebből 823 kliens és 330 alkalmazott bizonyult fertőzöttnek.

 

Egy héttel a pilóta tesztelés után javult a helyzet az északi régiókban

 

A munkaügyi tárca az árvai és a bártfai szociális intézményekben zajló pilóta tesztelés eredményeit is közzétette. A tesztelésre október 23. és 25. között került sor. A teszteredmények akkor 119 kliens és 56 alkalmazott esetében mutattak pozitív eredményt.

 

Egy héttel később, a második árvai–bártfai tesztelés után sokkal jobb eredmény született. A letesztelt kliensek közül mindössze 43-nak lett pozitív a vírustesztje, az alkalmazottak közül pedig mindössze 8-an lettek pozitívak.

 

Krajniak szerint az ismételt tesztelés egyrészt lehetővé teszi a fertőzés terjedésének megfékezését, s ezáltal a helyzet stabilizációja érdekében óvintézkedéseket lehet elfogadni, másrészt ki lehet vele szűrni a szétterjedt fertőzést.

 

Forrás: MPSVaR SR
Forrás: MPSVaR SR
Forrás: MPSVaR SR
Forrás: MPSVaR SR

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!