Nyitókép: TASR/Radovan Stoklasa

 

Hétvégén, november 7-én és 8-án 45 járásban folytatódik az országos tesztelés második fordulója.

 

Szombaton 2 805 mintavételi helyen 2 715 csapat végzi majd a tesztelést, vasárnap pedig 2 751 mintavételi helyen 2 683 csoport fog a polgárok rendelkezésére állni.

 

 hirdetes_810x300  

A mintavételi helyek a múlt hétvégével ellentétben nem reggel 7.00 órától este 22.00 óráig fognak nyitva tartani, hanem reggel 8.00 órától este 20.00 óráig – tájékoztatott Martina Kovaľ Kakaščíková, a védelmi minisztérium szóvivője.

 

A tesztelést azokban az ún. vörös járásokban fogják elvégezni, ahol az országos tesztelés első fordulójában a pozitív teszteredménnyel rendelkező polgárok száma átlépte a 0,7%-ot.

 

A tesztelésen az adott járás lakóin kívül azoknak a polgároknak is részt kell venniük, akiknek november 9-től november 14-ig muszáj ellátogatniuk a vörös járásokba (pl. munkavégzés céljából). Emiatt a védelmi tárca a vörös járások határain is mintavételi helyeket alakít ki, mégpedig az egyes önkormányzatok kérései alapján.

 

A mintavételi helyek pontos számát a www.somzodpovedny.sk honlapon fogják közzétenni, a Szlovák Fegyveres Erők azonban azokon a mintavételi helyeken tervezik a tesztelés lebonyolítását, ahol azokra az első fordulóban is sor került.

 

A szóvivő tájékoztatása szerint a tárca azt tanácsolja a lakosoknak, hogy ne várakozzanak szombaton reggel hosszú sorokban a mintavételi helyek előtt, inkább a nap folyamán, az egyes mintavételi helyeken zajló aktuális helyzet alapján vegyenek részt a tesztelésen.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!