Nyitókép: Remax Eden

 

A kassai Kremnická utcában található Rezeš családi birtoknak néhány napja új tulajdonosa van.

 

Az 1 580 négyzetméteres telken található villa a tulajdoni lap kivonata szerint október 28-tól a 22 éves kassai vállalkozó, Juraj Róbert Paulinský tulajdonában van.

 

 hirdetes_400x285  

Privatizőri birodalom

 

A villában egykor Alexander Rezeš acélmágnás, a kassai vasmű egykori privatizőre és a Mečiar-kormány közlekedésügyi minisztere élt a családjával.

 

A villában utoljára a milliárdos Rezeš özvegye, Eva Rezešová lakott az unokájával és a lányával, Eva Rezešová-Varholíkovával, akit két évvel ezelőtt engedtek ki a budapesti börtönből. Rezešová 2012-ben alkoholos befolyásoltság alatt okozott tragikus kimenetelű autóbalesetet Magyarországon, melynek következtében négy személy hunyt el. A milliomosnő hat évet ült a börtönben.

 

A Rezeš családnak három ingatlanja volt egymás mellett. A szülői ház mellett volt a lányuk háza, szemben pedig a fiuké. Míg Eva Rezešová-Varholíková a budapesti börtönben tengette napjait, addig a család 370 ezer euróért egy kassai nyugdíjas párnak adta el a házát.

 

Fotó: Korzár/Judita Čermáková
Fotó: Remax Eden
Fotó: Remax Eden

 

Arany és luxus

 

Az aktuálisan eladott villa (lásd a fenti képeken) barokk stílusú berendezéssel rendelkezik. Az olasz márványon kívül a falakon tapéták kaptak helyet, a mennyezetet pedig velencei stukkó borítja.

 

A szobákban szintén korabeli bútorok kerültek elhelyezésre, a berendezés egy részét pedig 24 karátos aranylemezzel vonták be. A villában a medence és a szauna mellett négy férőhelyes garázs is helyet kapott, emellett a ház kamerarendszerrel is fel van szerelve.

 

Levitték az ingatlan árát

 

A Rezeš család egy ingatlanközvetítő irodán keresztül kezdte árulni az ingatlant, eredetileg több mint egymillió euróért. Miután a villát egy év után sem sikerült eladni, az ingatlan árát 800 ezer euróra csökkentették.

 

A ház eladásában nemcsak az ára játszott problémát, hanem a specifikus, ún. vállalkozói barokknak nevezett stílus is, ami a meggazdagodott személyek tipikus túlzó stílusára vall.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.