Nyitókép: mojekysuce.sk

 

Az egészségügyi minisztérium november 5-én közösségi oldalán tette közzé a hétvégi teszteléssel kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket és az arra érvényes válaszokat. A tárca válaszaiból többek között az is kiderült, hogy ki mehet el és ki nem a hétvégi tesztelésre, meddig tart a karantén, és mi a teendőjük azoknak, akik ún. zöldből vörös járásba szeretnének átmenni.

 

Az egészségügyi tárca november 5-i közlése szerint azoknak a személyeknek, akik nem vettek részt a múlt hétvégi ingyenes országos tesztelésen, karanténban kell tartózkodniuk és a kijárási tilalom meghosszabbítása miatt november 14-ig ott is kell maradniuk. Ugyan a kivételek között szerepel az, hogy elmehetnek tesztelésre, de ez csak a PCR-teszt elvégzésére vonatkozik, nem pedig az antigén gyorstesztre.

 

 hirdetes_400x285  

A Kormányhivatal változást jelentett be

 

A Kormányhivatal november 6-án, pénteken arról tájékoztatott, hogy a szlovák kormány módosította a határozatát, így a tesztelésen való részvétel halaszthatatlan kivizsgálásnak minősül és kivételt élvez a kijárási tilalom alól.

 

Az egészségügyi tárca által tegnap közzétett információkhoz viszonyítva ez fontos változást jelent, hiszen az a személy is részt vehet a hétvégi országos tesztelésen, aki az első fordulóban ezt nem tette meg és nem rendelkezik tanúsítvánnyal.

 

Körkép.sk/sajtóhír

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.