Nyitókép forrása: mojekysuce.sk

 

Tizenhárom úgynevezett „zöld” járásban is lesznek mintavételi helyszínek, közölte a védelmi minisztérium szóvivője. Ezekben a járásokban tehát lehet majd antigén tesztet csináltatni.

 

„Úgy döntöttünk, hogy eleget téve a kéréseknek a tervezetten felül is nyitunk mintavételi helyszíneket, biztosítjuk a tesztelést, a tanúsítványokat, a dokumentációkat, a rendőri és katonai jelenlétet. (…) De mivel az érintett önkormányzatok önkéntes alapú vállalásáról van szó – amit nagyra értékelünk –  az önkormányzatoknak kell biztosítani az egészségügyi alkalmazottakat, az adminisztratív munkaerőt és a higiénikusok által jóváhagyott helyszínt, ahogy a védőfelszerelést és a fertőtlenítést is”

 

közölte a védelmi tárca.

 

A tizenhárom járáson belül húsz település húsz mintavételi helyszínt tesz elérhetővé az emberek számára, összesen 25 mintavételi csoport közreműködésével az előttünk álló hétvégén.

 hirdetes_810x300  

 

A járások és helysínek listája a  www.somzodpovedny.sk oldalon tekinthető meg.

 

Azokban a járásokban, ahol a tesztelés második köre kötelező, összesen 2819 mintavételi helyszín és 2731 csoport áll majd rendelkezésre, vasárnap 2668 csoport lesz még talpon 2734 helyszínen. A védelmi tárca 66 helyszínen jelentősen növelte a mintavételi kapacitást, mert ezek járáshatárokon fekszenek, így itt nagyobb látogatottság várható.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!