Nyitókép: reprofotó/video.sme.sk

 

Robert Kaliňák volt belügyminiszter reagált arra a médiában megjelent hírre, miszerint Norbert Bödörrel és a többi magas beosztású rendőrségi tisztségviselővel Bödör radosnai (Radošina) birtokának borospincéjében találkozott.

 

Az egykori smeres belügyminiszter Zuzana Kovačič Hanzelová (video.sme.sk) műsorában beismerte, hogy időnként ő is megjelent Radosnán, de a pontos csapatösszetételt már nem tudta megmondani.

 

 hirdetes_300x300  

 „Nyugodtam mondjuk azt, hogy voltam Radosnán, de titkos találkozókon nem vettem részt. Nem kell, hogy emlékezzek rá, mert több tucat olyan találkozó volt, ahol az Ön által említett személyek (Tibor Gašpar volt rendőrfőkapitány, Dušan Kováčik speciális ügyész és több magas beosztású rendőrtiszt – szerk. megj.) részt vettek. De úgy gondolom, hogy nem Bödör tartózkodott ott a leggyakrabban“

 

– mondta Kaliňák.

 

A radosnai találkozókról elsőként a Denník N tájékoztatott. Nobert Bödör radosnai birtokán nemcsak Kaliňákkal szokott találkozni, de más magas beosztású rendőrökkel és Dušan Kováčik speciális ügyésszel is.

 

 „Azt nem tudom Önnek megmondani, hogy ki volt ott és ki nem. A Norbert Bödörrel folytatott találkozókat nem zárom ki. Nem tagadom, csak azt próbálom elmagyarázni Önnek, hogy mindezt megerősíteni sem tudom. Az biztos, hogy olyan titkos munkatalálkozókon nem vettem részt, ahol különféle ügyekkel foglalkoztak”

 

– tette hozzá Kaliňák.

 

A rendőrségi tisztségviselőket, Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitányt, valamint Norbert Bödört és Kováčik speciális ügyészt a rendőrség bűnszervezet megalapításával és támogatásával vádolja. A tisztségviselők többsége vasárnap este rács mögött végezte.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.