Nyitókép: Facebook/JŠ Best English

 

Egy évvel a fiatal angoltanárnő, Viola Macáková halála után kapta kézhez a rendőrség a törvényszéki orvosszakértők szakvéleményét.

 

Veronika Slamková, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a szakvélemény a halál okát, mechanizmusát és a halált okozó sérüléseket meghatározását tartalmazza. A nyomozó jelenleg a szakvéleményt tanulmányozza és elemzi annak érdekében, hogy meghatározza a nyomozás további előmenetelét. A rendőrség emberölés bűncselekményeként vizsgálja az esetet.

 

 hirdetes_300x300  

A nemzetközi jogsegély eredményei is megkérkeztek

 

A nyomozók szintén egy év után kapták meg az Amerikai Egyesült Államoktól a nemzetközi jogsegély eredményeit is, amit az áldozat közösségi oldalán folytatott kommunikáció kapcsán kértek ki.

 

Mivel azonban nem az egész kommunikációt bocsátották a nyomozók rendelkezésére, ezért a rendőrség a kiegészítésüket kérte. Ezeket azonban a mai napig nem kézbesítették a nyomozónak.

 

 „Tekintettel arra, hogy a nyomozás még mindig folyik, ezért nem nyilatkozhatok a nyomokról, a szakértői véleményről, a többi bizonyítékról és az eljárásokról sem“

 

– jelentette ki Slamková.

 

A nyomozás eredményeiről csak akkor szeretnék a nyilvánosságot tájékoztatni, amikor azt a helyzet engedni fogja.

 

A rendőrség rengeteg tanút hallgatott ki

 

Az eset vizsgálatával a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya foglalkozik, ahol Viola Macáková esetével kapcsolatban eddig több eljárást, elemzést és vizsgálatot végeztek el.

 

Slamková elmondása szerint a bűnügyi nyomozók rengeteg tanút hallgattak ki, nemcsak az áldozat barátai, ismerősei és munkatársai közül, hanem olyan személyeket is, akik a nyomozás során kerültek előtérbe és jelentős információkkal rendelkezhettek az esettel kapcsolatban.

 

A fiatal angoltanárnőt 2019. november 11-én találták meg a pozsonyi kikötő térségében, megverve és összefagyva. A fiatal nő a mentők megérkezésekor még életben volt, de nagyon súlyos sérülései voltak, így a kórházba szállításakor életét vesztette.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!