Nyitókép: TASR

 

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter továbbra is azzal számol, hogy a diákok november 30-án visszatérhetnek az iskolapadba. A végső döntést azonban a Központi Válságstáb fogja meghozni jövő héten – jelentette ki a szerdai kormányülés után.

 

„Hogy ez valóban reális-e, az jövő héten a Központi Válságstáb ülésén kiderül”

 

– mondta Gröhling, aki szerint az is lehetséges, hogy az iskolák bezárásával kapcsolatos döntést meg fogják hosszabbítani. A miniszter kihangsúlyozta,  ez nem az oktatási tárca döntése.

 hirdetes_810x300  

 

Az iskolai közösségi teszteléssel kapcsolatban a minisztert azt mondta, még mielőtt erre sor kerülne, több kérdésre kell választ kapnia. Gröhling szerint ebben az esetben nemcsak logisztikai kérdésről van szó, hanem a szülők jogairól is, hiszen azzal is számolni kell, ha valamelyik szülő nem engedélyezi a gyermeke letesztelését.

 

„Az iskolai tesztelés logisztikailag rendkívül igényes. A teszteléses ötlet előtt mi a szemaforos megoldással dolgoztunk, hiszen ez korábban is jól működött, ehhez pedig a kerületen belül mobil egységeket akartunk létrehozni”

 

– jelentette ki Gröhling.

 

A miniszter szerint, ha valamelyik iskolában COVID-os esetet regisztráltak volna, akkor betelefonáltak volna az adott kerületi helyre, ahonnan a helyszínre érkezett volna egy mobil egység, amelyik letesztelte volna a tanárokat.

 

Gröhling azt is elmondta, hogy a diákok hatfős oktatásának kérdésére is pont kerül a jövő héten. Elmondása szerint a rendeletben pontosan meg lesz határozva, hogy kik lesznek azok a gyerekek, akikre ez a típusú oktatás vonatkozni fog. Mint mondta, elsősorban az anyagi szükséghelyzetben lévő és a szociálisan kirekesztett gyerekek jöhetnek szóba.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!