Nyitókép: webnoviny.sk

 

A parlament egészségügyi bizottságának SaS-es tagja, Jana Bittó Cigániková a Penta pénzügyi csoport nehézsúlyú lobbistája, jelentette ki Igor Matovič.

 

A kormányfő így reagált Cigániková kritikájára, aki azt nehezményezte, hogy az állam csak az Általános Egészségbiztosító biztosítottjaihoz járul hozzá, ami Cigániková szerint alkotmányossági kérdéseket vet fel.

 

 „A Pentának saját egészségbiztosítója van, ezért ez a lobbi az állami egészségbiztosítóval szemben,“

 

 hirdetes_810x300  

– jelentette ki Matovič a kormány mai ülése után.

 

Mint elmondta, szeptember végén az Általános Egészségbiztosítónak 87 millió euró vesztesége volt. A koalíciós tanács ezért október 5-én 100 millió euró támogatást hagyott jóvá a biztosítónak. A kormány Matovič szerint e döntés értelmében cselekszik.

 

Az orvosok jó pénzt kerestek

 

A kormányfő nyilatkozott azzal kapcsolatban is, hogy a Penta az országos tesztelések során több száz alkalmazottját ajánlotta fel a teszteléshez.

 

„Azt gondolják, hogy több száz alkalmazottal a Penta, amelyik 460 millió eurót lopott ki a szlovák egészségügyből anélkül, hogy egyetlen euró adót is fizetett volna ezért, megvásárol bennünket? Azt gondolják, hogy megveszik az Általános Egészségbiztosító 3 millió ügyfelét? Elnézést, de én nem fogok üzletelni Haščákkal,“

 

– tette hozzá. A kormányfő szerint ezek az egészségügyi dolgozók megkapták a pénzüket, az állam nem kapott ingyen semmit sem a Pentától.

 

Matovič kijelentette, hogy Cigánikovát nem tekinti koálíciós képviselőnek, mert nem szavazta meg a kormányprogramot és az ellenzékkel együtt szavaz.

 

Cigániková erre úgy reagált, hogy ő kormányfőnek tekinti Matovičoti, még ha szerinte olykor nem is viselkedik kormányfőként.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!