Nyitókép:  Facebook/reprofotó

 

Roman Mikulec belügyminiszter felszólította az embereket, hogy gondolják meg a november 17-re meghirdetett akciókon való részvételt.

 

„A demokrácia nem az anarchiáról szól, hanem arról, hogy a szabályok és a törvények mindenkire vonatkoznak”

 

– jelentette ki a miniszter azzal, hogy a nagy akciókon nagy az esélye a fertőzés veszélyének.

 hirdetes_300x300  

 

Mikulec szerint a gyülekezési tilalmat azért vezették be, hogy csökkentsék az emberek mobilitását, és ezzel együtt a vírus terjedését is.

 

Mikulec szerint egyesek felfegyverkezve akarnak részt venni a tüntetéseken

 

A belügyminiszter egyúttal az ellenzéki politikusokat bírálta, akik arra buzdítják az embereket, hogy vonuljanak ki a keddi tüntetésekre. Mikulec szerint a Smer-SD és az extrémista ĽSNS politikusainak tudatosítaniuk kellene, hogy miről is szól az eskü és a képviselői kódex. Mint mondta: azok az ellenzéki politikusok, akik a tüntetésen való részvételre buzdítják az embereket, megtapossák a demokráciát.

 

 „A gyülekezési tilalmat és a veszélyhelyzetet nem azért vezettük be, hogy az emberek ne tudják kinyilvánítani a véleményüket“

 

– mondta Mikluec, majd hozzátette: információik vannak arról, hogy a holnapi akciók szervezői közül sokan nem a véleményüket akarják kinyilvánítani, hanem verekedni akarnak és mások tulajdonát megrongálni.

 

„Információink vannak arról, hogy egyesek felfegyverkezve akarnak részt venni a tüntetéseken”

 

– jegyezte meg a belügyminiszter, majd ismét arra a kérte az embereket, hogy biztonsági okokból gondolják meg a holnapi akciókon való részvételt.

 

Krčméry a tüntetések elhalasztását kéri a szervezőktől

 

Vladimír Krčméry infektológus felhívta a figyelmet arra, hogy a tüntetéseken magasabb lesz a koronavírus-fertőzés veszélye, mivel megnövekszik a mobilitás és sok résztvevőn biztosan nem lesz szájmaszk. A professzor szerint a tüntetések leronthatják az eddig elért számokat.

 

Krčméry megérti, hogy sokan nem értenek egyet a kormány intézkedéseivel, mindezek ellenére arra kérte őket, hogy halasszák el a rendezvényeiket.

 

„Tegyük félre az elégedetlenségünket, ne terheljük le még jobban az egészségügyi rendszerünket”

 

– mondta Krčméry.

 

A köztisztviselő ellen elkövetett támadásért börtönbüntetés jár

 

Peter Kovařík, ideiglenesen megbízott rendőrfőkapitány felhívta a figyelmet arra, hogy veszélyhelyzet idején a köztisztviselő ellen elkövetett támadásért 12-től 25 évig terjedő börtönbüntetés róható ki.

 

A belügyminiszter azt is megerősítette, hogy a gyülekezési tilalom megszegéséért a rendőrök bírságokat róhatnak ki. A rendőrség vezetősége nem konkretizálta, hogy milyen módszerekkel fog beavatkozni a tüntetők ellen.

 

„Minden eszközt fel fogunk használni arra, hogy megvédjük a polgárok egészségét és biztonságát”

 

– zárta le Mikulec.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!