Nyitókép: webnoviny.sk

 

Új módszereket próbálnak. Egy nyugdíjas nénitől majdnem kicsaltak több ezer eurót.

 

A csalók is igazodnak a krízishelyzethez, és egyre újabb módszerekkel próbálkoznak. A rendőrök több hasonló esettel találkoztak a Besztercebányai kerület járásaiban, amikor a csalók COVID krízisközpont alkalmazottainak mutatkoztak be. Az alábbi konkrét eset a Losonci járásban történt.

 

A kerületi rendőrség tájékoztatása szerint a 77 éves nyugdíjas nénit egy ismeretlen férfi hívta fel azzal, hogy lányának, aki az egyik pozsonyi kórház intenzív osztályán lélegeztető gépre kapcsolva fekszik, 8 ezer euróra van szüksége, hogy injekciót kaphasson.

 hirdetes_810x300  

 

A néninek nem volt otthon ennyi pénze, a csaló ezért taxit biztosított számára a legközelebbi bankfiókba azzal, hogy a pénzt majd otthon valaki átveszi tőle.

 

Útközben többször fel is hívta a nénit. A nyugdíjas asszony szerencséje az volt, hogy időközben a lánya is jelentkezett, aki azonnal a legközelebbi rendőrőrsre küldte őt.

 

A nyomozók különösen súlyos csalás elkövetésének kísérlete miatt indítottak eljárást. Mivel a csaló veszélyhelyzetben próbálkozott megrövidíteni az idős asszonyt, 10-től 15 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.

 

webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!