Nyitókép: Branislav Wáclav/Aktuality.sk

 

A Hlas-SD párt kedden internetes ankétot indított a választási időszak idő előtti megszüntetéséről, illetve egy referendum esetleges támogatásáról.

 

Peter Pellegrini (Hlas-SD) volt kormányfő szerint eljött az ideje annak, hogy a polgárok véleményt nyilvánítsanak és befolyásolják a történéseket az országban, mivel az ellenzéknek nincs elég ereje a kormány megdöntéséhez, és az országban uralkodó állapotok megváltoztatásához.

 

 hirdetes_300x300  

Az ankét az aktuálisan érvényes veszélyhelyzet ideje alatt lesz elérhető.

 

„A kormány megszegi a demokratikus jogokat. A kormányfő egy olyan uralkodó szerepét játssza, akinek az akaratától függ az, hogy mit engedélyez, és mit tilt meg az embereknek. Az ellenzéket azzal fenyegeti, hogy a tagjait a NAKA fogja elvinni, ezért az utolsó, szabadon töltött napjaikat csendben üldögélve élvezzék ki”

 

– jelentette ki Pellegrini.

 

Az ankétban Pellegriniék azt kérdezik meg az emberektől, hogy egyetértenek-e azzal, hogy a parlamenti képviselők elfogadják-e azt az alkotmánytörvény-javaslatot, amellyel megrövidítik a választási időszakot és 2021-ben előrehozott választásokat írnak ki. Amennyiben az emberek többsége egyetért ezzel a kijelentéssel, Pellegriniék a parlamentbéli kollégáikkal együtt beterjesztik a parlamentben az alkotmánytörvény-javaslatot, és a jóváhagyását fogják kérni.

 

A Hlas-SD szerint a kormánykoalíció nagy valószínűséggel nem fogja tiszteletben tartani az emberek internetes ankéton keresztül kinyilvánította akaratát, ezért Pellegriniék azt is megkérdezik az emberektől, hogy támogatnák-e egy esetleges referendum kiírását a parlament választási időszakának megrövidítéséről, s ha igen, hajlandóak-e petíció alatt aláírni a nevüket és részt venni rajta.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.