Nyitókép: Facebook

 

Jaroslav Naď védelmi miniszter szerint november 17. a tisztességes embereké, nem a fasisztáké, extrémistáké, kommunistáké és főleg nem a maffiáé.

 

„Azoknak az embereknek a bátorságának köszönhetően, akik 1989. november 17-én tükröt tartottak a kommunistáknak, ma szabad és demokratikus országban élünk. Egy olyan országban, ahol nem jelent problémát kritikával illetni a kormányt, ahol szabadon működnek a médiák, ahol szabadon véleményt lehet nyilvánítani, ahol saját értékek szerint lehet dönteni, ahonnan oda utazhatunk és akkor, amikor akarunk, és azt választhatjuk, akit akarunk. Rendkívül büszke vagyok a szüleim generációjára, akik szembeszálltak a rosszal és az igazságtalansággal, és lehetővé tették nekünk azt, hogy egy szabad országban élhessünk“.

 

A miniszter szerint a szabadság a felelősségről is szól, és arról, hogy a törvények keretein belül kell cselekedni. S úgy, ahogy elvárjuk azt, hogy saját jogaink legyenek, mások jogait is el kell fogadni.

 hirdetes_400x285  

 

„A szélsőséges eszmék terjesztésére, mások tulajdonának és egészségének veszélyeztetésére, vagy a rendszer erőszakos megváltoztatására felhasználni a demokráciát és a szabadságot, az se nem demokrácia, se nem szabadság. Az nem más, mint az alkotmány- és törvénysértés. Elsősorban egy olyan időszakban, amikor nemcsak Szlovákiát, de az egész világot egy olyan járvány sújtja, ami emberek millióit öli meg és jelentős óvintézkedések bevezetését vonja maga után.

 

Igen, olyan intézkedéseket, amelyek korlátoznak bennünket, amelyeket legszívesebben mindenki megszüntetne, de a helyzet egyelőre nem engedi meg, és egy kicsit még mindannyiunknak ki kell tartanunk. Sajnos. Most mindnyájunk és a közeli hozzátartozóink egészségéről van szó.“

 

Naď szerint a szomorú valóság részét képezi, hogy azért, amiért sok év után végre azokat is eléri az igazságszolgáltatás, akik éveken át mindnyájunk vagyonát szétlopták, illetve nácista és kommunista ostobaságokat terjesztettek, most azért egyesülnek, hogy megpróbálják megdönteni azt a kormányt, amelyik az emberek szabad akaratából, demokratikus választások útján született meg.

 

„Mindezt azért csinálják, mert nagyon félnek. Tudják, hogy mi mindent követtek el és mi vár rájuk. Őket már csak az a maffiaállam mentené meg, amelyet korábban már megéltünk. Egy olyan kormány, ahol a cinkostársak és az extrémisták egymást védik és fedezik. A vádlottak és a letartóztatottak listája azonban egyre csak szélesedik, a maffiózók és az extrémisták cimborái pedig egyre többet beszélnek. A maffiózók és az extrémisták is tudják, hogy közeledik az igazság órája. Ezért képesek arra, hogy szövetkezzenek és megvédjék magukat. De ez nem fog sikerülni.“

 

A tisztességes emberek otthon maradnak. Nem fogják mások tulajdonát rombolni és mások egészségét veszélyeztetni. Nem fogják megszegni a törvényt. Nem engedik, hogy olyanok használják fel őket, akik félnek az igazságtól.

 

A tisztességes emberek tisztességesen, a törvényeket betartva emlékeznek meg 1989 novemberének hőseiről.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.