Károly, Karola
  • HUF: 360.66
  • USD: 1.21
  • 1 °C
  • 7 °C
Belföld

Kormányfő: Az éttermek és a fitnesztermek a gazdasági minisztertől kérjenek kártérítést

"A miniszter úr megakadályozta a tervemet, úgyhogy a tulajdonosok most forduljanak hozzá” – jelentette ki a kormányfő.

Nyitókép: podnikajte.sk

 

Azok az éttermek és fitnesztermek, amelyek a járványellenes óvintézkedések és a higiénikusok rendelkezései miatt nem tudnak megnyitni, nyugodtan forduljanak Richard Sulík gazdasági miniszterhez, és kérjenek tőle kártérítést – jelentette ki a csütörtöki kormányülés után Igor Matovič kormányfő.

 

„Én felvázoltam, hogy miként lehetne megnyitni az éttermeket és a fitnesztermeket, Richard Sulík pedig felvázolta, hogy miként lehet zárva tartani őket”

 

– jegyezte meg Matovič arra célozva, hogy Sulík nem értett egyet a közösségi tesztelés ötletével.

 

„Én meg akartam nyitni az éttermeket és a fitnesztermeket, de a miniszter úr megakadályozta a tervemet, úgyhogy a tulajdonosok most forduljanak hozzá”

 

– jelentette ki a kormányfő.

 

Matovič megjegyezte, hogy a közösségi tesztelés tervének elutasítása után arra kérte Sulíkot, készítsen saját járványellenes tervet a fertőzés csökkentésének érdekében.

 

„A tervet egyelőre nem készítette el. Lehet, hogy be fogja mutatni, de minden bizonnyal nem olyat, ami betartja a központi válságstáb és a konzílium által meghatározott napi esetszámokra vonatkozó határokat“

 

– jegyezte meg Matovič.

 

Sulík az elmúlt napokban elmondta, hogy a járványellenes tervet azért nem tudta a kormányfő által meghatározott időpontban leadni, mert külföldön volt, de jelenleg is intenzíven dolgozik rajta.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket