Nyitókép: bratislavskykraj.sk

 

Pozsony Megye Önkormányzatán ezen a héten összeült a megye Biztonsági Tanácsa, ahol az egészségügy kulcsfontosságú szereplői hívták fel a figyelmet arra, hogy ha az állam nem fog azonnali hatállyal cselekedni, akkor a megyében összeomlik az egészségügy.

 

Juraj Droba megyeelnök szerint rendkívül komoly a helyzet. Ha nem tesznek semmit, a megyében az egészségügyi rendszer összeomlása fenyeget. Droba szerint kevés az egészségügyi dolgozó, hiányoznak a helyek a kórházakban, a tervezett műtéteket elhalasztják, a szűrővizsgálatok pedig teljes mértékben hiányoznak. A megyeelnök szerint az emberek pszichikai egészsége is veszélyben van.

 

 hirdetes_810x300  

Az egészségügyi tárca szerint nem olyan drámai a helyzet 

 

 „Azok a kijelentések, amelyeket Pozsony Megye Önkormányzatának képviselői tettek, érthetetlenek és megtévesztőek. Az egészségügyi tárca napi szinten figyeli a szlovákiai kórházakban uralkodó helyzetet. Szlovákián belül a Pozsonyi kerületben az egyik legstabilabb a helyzet“

 

– jelentette ki Peter Stachura, egészségügyi államtitkár.

 

Forrás: MZ SR/Facebook
Forrás: MZ SR/Facebook

 

Pozsony megyében november 18-ig 118, oxigénterápiás kezelésre szoruló COVID-os beteget tartottak nyilván, miközben az átcsoportosított oxigénellátással felszerelt fekvőhelyekből jelenleg 219 van a megyében (a további emelés lehetőségével).

 

A november 19-ei jelentés szerint a 32 lélegeztetőgép lehetőségével ellátott fekvőhely közül 12 volt foglalt.

 

Pozsony megyében a betegállományban lévő egészségügyi nővérek száma 91,2%, az orvosoké 96,3%.

 

Az egészségügyi tárca a tervezett műtéteket nem csökkentette a Pozsonyi kerületben, a műtétek elvégzése az egyes kórházak lokális lehetőségeitől függ.

 

bratislavskykraj.sk/MZ SR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!