Nyitókép: postoj.sk

 

A határokon a negatív PCR-teszt érvényességét újonnan nem a mintavétel napjától, hanem az eredmény kézhez kapásának napjától fogják számolni. Azok a személyek, akik az elmúlt három hónapban túlestek a COVID-19 megbetegedésen, teszt nélkül is utazhatnak. Zöld országból történő hazatéréskor pedig lehetőség lesz vörös országon keresztül áthaladni. A szakemberek által jóváhagyott intézkedésekről Martin Klus külügyi államtitkár tájékoztatott.

 

Klus azt is hozzátette, hogy Szingapúrt is a kevésbé rizikós országok közé sorolták. Ezenkívül Norvégiából, Izlandról, Lichtensteinből, Svájcból és az Egyesült Királyságból érkező személyek számára elismerik a 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet.

 

 hirdetes_300x300  

Az államtitkár szerint a negatív teszt érvényességének új számítása sok szlovákiai polgár számára megkönnyíti a hazatérést, elsősorban az EU-s tagországokból és Svájcból.

 

A szakemberek egyúttal azt is jóváhagyták, hogy negatív teszttel utazzanak azok a személyek, akik az elmúlt három hónapban átestek a koronavíruson. Ehhez mindössze egy orvosi igazolásra van szükség.

 

Zöld országból történő hazatéréskor lehetőség lesz vörös országon keresztül áthaladni. Ezt azonban az illető személynek hiteles módon kell igazolnia, például menetjeggyel, SMS-sel stb.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!