Nyitókép: webnoviny.sk

 

Az SaS egyre inkább önálló politizálást folytat. Javaslataikat, döntéseiket a sajtón keresztül közlik koalíciós partnereikkel. Sulík pártelnök az egyik vasárnapi televíziós vitaműsorban egyenesen azt is kilátásba helyezte, hogy adott esetben támogatná a parlament feloszlatását, ellenzéki javaslatra.

 

Iskolanyitás november 30-án?

 

Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter az SaS mai járványügyi intézkedéscsomagjának bemutatóján kijelentette, hogy november 30-án újraindulhat az iskolai oktatás.

 hirdetes_810x300  

 

Természetesen, minderről nem Gröhling hivatott dönteni, a javaslatot a krízisstáb és járványügyi bizottság szakmeberei is véleményezik, de az SaS miniszterét ez kevésbé érdekli, Nekik a politikai pontok begyűjtése a fontos, hogy minél népszerűbbek legyenek az emberek szemében.

 

Gröhling szerint a november 30-i időpont már fel lett vetve a központi krízisstábon, döntés azonban még nem született róla. A legfontosabb a pontos szabályok betartása, az iskolai jelzőlámpa működése és mobil teszelési egységek felállítása. Erről bővebben ITT írtunk:

 

Sulík nem támogatja az újabb országos tesztelést

 

Az SaS ismét Matovič ellen megy, ezúttal a kormányfő által kilátásba helyezett újabb országos közösségi tesztelés kérdésében. Richard Sulík ugyanis pénzkidobásnak tartja a teljes tesztelést, szerint csak ott van szükség rá, ahol a járványügyi mutatók ezt megkövetelik.

 

SAS: Predstavili protipandemický plán
Richard Sulík. Kép: webnoviny.sk

 

Az SaS külön rezsimet javasol a tesztelések szükségességének eldöntésére, ezen kívül a határátkelőhelyeken, a stratégiai vállalatoknák és egyes kiemelt szubjektumoknál is külön tesztelési szabályokat vezetnének be. Minderről bővebb ITT írtunk.

 

Az egészség jelzőlámpája – Az SaS bemutatta saját járványellenes-csomagját

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!