Nyitókép: TASR/Martin Baumann

 

Amennyiben valamelyik kormánypárt megegyezik az ellenzékkel és a parlamentben megválasztják a főügyészjelöltet, akkor az OĽaNO kilép a koalícióból – jelentette ki Igor Matovič kormányfő arra a kérdésre, hogy mit csinálna az OĽaNO akkor, ha a főügyészjelölt az ellenzék egy részének támogatásával menne át.

 

„Még a meghallgatás előtt a fülembe jutott az a hír, miszerint egyes pártok egyezséget kötöttek a maffiával. Ha ez megtörténik, az OĽaNO kilép a koalícióból, és mindennek vége”

 

– mondta Matovič, de azt nem árulta el, hogy mely pártokról van szó.

 hirdetes_810x300  

 

A koalícióban egyelőre nem született egyezség arról, hogy ki legyen a főügyészjelölt. A Za ľudí elnöke, Veronika Remišová azt szeretné, ha a koalíció egy névben egyezne meg. Szerinte egy olyan személyt kell megválasztani főügyésznek, aki erkölcsileg egy tiszta ember és a Főügyészségen belül is változásokat akart véghez vinni.

 

Remišová egyúttal azt állítja, senki sem akarja, hogy a főügyészt az ellenzék válassza meg, hiszen az ellenzék mögött hatalmas botrányok állnak, amelyeket éveken keresztül a rendőrség elit rendőrei és a főügyész fedezett. A miniszterelnök-helyettes szerint az ellenzék attól tart, hogy az új főügyész egy tisztességes, becsületes, bátor ember lesz, aki nem fogja az érzékeny politikai ügyeket a szőnyeg alá söpörni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.