Nyitókép: plus7dni.sk

 

A Richard Sulík gazdasági miniszter által hétfőn bemutatott járványellenes terv egyenes út a pokolba – jelentette ki a központi válságstáb ülése előtt Igor Matovič kormányfő, aki Sulík tervét egy szolidaritásmentes populista játéknak nevezte.

 

A kormányfő a regionális megkülönböztetést kritizálta, ami szerinte felelőtlen lépés.

 

 hirdetes_300x300  

„Ha az ország nyugati része zöld lesz, de az nem fog minket érdekelni, hogy kelet meg ég, akkor ez az egész egy nagy felelőtlenség. Minket az ugyebár ne érdekeljen, hogy az ország más részén meghalnak az emberek, az a fontos, hogy Pozsonyban elmehessünk az éttermekbe és szivarozhassunk egyet?”

 

– tette fel a kérdést Matovič, majd hozzátette: Szlovákiára egységes, egyesült országként kell tekintenünk.

 

Az egészség jelzőlámpája – Az SaS bemutatta saját járványellenes-csomagját

 

A kormányfő szerint a mai ülésen nem volt tervben az SaS járványellenes tervének megvitatása. Sulíknak először a szakemberekből álló konzílium és a járványügyi bizottság előtt kellett volna bemutatnia a tervét, és amennyiben a szakemberek megszavazzák a tervét, a központi válságstáb ülésén tárgyaltak volna róla. Sulíkhoz hasonlóan Marek Krajčí egészségügyi miniszter terve is csúszik a bemutatással.

 

„Ma szerettük volna bemutatni a tervet, de mivel az emberek folyamatos káoszban vannak, inkább mutassa be először Sulík a tervét, a szakemberek pedig válasszák ki, hogy melyik terv szerint fogunk továbbhaladni”

 

– jelentette ki Krajčí.

 

Krajčí visszavonja saját járványkezelő tervezetét

 

Az ülésre érkező Sulík azt mondta az újságíróknak, azt várja, hogy megvitatásra kerül a terve, Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter pedig bízik abban, hogy november 30-án újra megnyithatnak az iskolák. Matovič az újságírók előtt azt üzente Gröhlingnek, hogy először inkább beszéljen a pártelnöke lelkére, és ne változtassák meg az SaS-ben a véleményüket azzal kapcsolatban, amit egyszer már jóváhagytak.

 

Matovič azt is megjegyezte, azzal a javaslattal érkezik az ülésre, hogy legalább az érettségizők visszatérhessenek az iskolapadokba.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!