Nyitókép: reprofoto

 

Mintegy 8 millió antigénteszt áll rendelkezésre, hogy három fordulónyi országos tesztelést tudjunk teljesíteni Szlovákiában. A hírt Igor Matovič kormányfő erősítette meg a Központi Válságstáb hétfő esti ülése közben.

 

A miniszterelnök elmondása szerint a válságstábon megszavazták, hogy decemberben az eddigiekhez hasonló módon háromfordulós országos koronavírust-tesztelésre kerüljön sor. Feltehetőleg a december 5-i hétvége lenne az első, miután ezen a héten már biztosan nem érkeznének vele, hogy megszervezzék.

 

A kormányfő elmondása szerint valószínűleg az első körben minden településen megnyílnának a mintavételi pontok, a következő hétvégéken azonban már csak ott, ahol magasabb a fertőzöttek aránya.

 

 hirdetes_300x300  

A miniszterelnök szerint ezzel karácsonyra már mindenkinek nyugta lehetne. Matovič hozzátette, hogy még mindig folynak a tárgyalások a pontos részletekről, amelyeket az elkövetkező napokban prezentálnak is majd.

 

Vissza az iskolapadba!

 

A kormányfő arról is beszélt, hogy az alapiskolák felsőtagozatain, ill. a középiskolák jövő héten még minden bizonnyal nem nyitnak ki, továbbra is érvényben van az az elvárás, hogy csak akkor lazítanak az erre vonatkozó intézkedéseken, ha irányítás alá sikerült vonni a vírus terjedését, valamint a napi új fertőzöttek száma 750 alá csökken.

 

Matovič ugyanakkor hozzátette, hogy Branislav Gröhling oktatásügyi miniszterrel a héten megpróbálnak egy olyan javaslattal előállni, mely szerint még decemberben visszatérhessenek az iskolapadba a diákok.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.