Nyitókép: TASR/AP

 

Az egészségügyi tárca 24,2 millió eurót különít el a kórházak számára. Ebből a pénzből azoknak az egészségügyi alkalmazottaknak a honoráriumát fogják kifizetni, akik a járványügyi helyzet ideje alatt az élvonalban vagy a vörös zónában dolgoztak. A juttatást a nem állami egészségügyi intézmények is megkapják – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője.

 

Az egészségügyi szolgáltatók az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) információs rendszerén keresztül jelenthették be az alkalmazottaikat a díjazási rendszerbe. A rendszerbe 8 333 egészségügyi szolgáltató regisztrált, akik összesen 49 427 élvonalban és vörös zónában dolgozó egészségügyi alkalmazottat jelentettek be.

 

  hirdetes_300x300   

„A honoráriumot minden olyan orvos, egészségügyi nővér, mentős és egészségügyi alkalmazott megérdemli, aki naponta harcol a koronavírus-járvánnyal”

 

– mondta Marek Krajčí egészségügyi miniszter.

 

A miniszter elmondása szerint a tárca a lehető legigazságosabban akarta elosztani a pénzt, ami az egész folyamatot meghosszabbította. A tárca tájékoztatása szerint az élvonalban dolgozók számára egy ledolgozott óráért 0,99 euró jár, míg a vörös zónában dolgozó egészségügyi alkalmazottak egy órára 1,98 eurós jutalmat kapnak. A kifizetett honoráriumok adó- és járulékkötelesek.

 

Az egészségügyi szolgáltatók a napokban fogják megkapni a pénzt, amit aztán továbbítanak az alkalmazottaiknak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!