Paula, Vanda
  • HUF: 357.68
  • USD: 1.21
  • 0 °C
  • 4 °C
Belföld

Az egészségügyi tárca 24,2 millió eurót fizet ki a kórházaknak a honoráriumokra

A honoráriumból azok részesülnek, akik a járványügyi helyzet ideje alatt az élvonalban vagy a vörös zónában dolgoztak.

Nyitókép: TASR/AP

 

Az egészségügyi tárca 24,2 millió eurót különít el a kórházak számára. Ebből a pénzből azoknak az egészségügyi alkalmazottaknak a honoráriumát fogják kifizetni, akik a járványügyi helyzet ideje alatt az élvonalban vagy a vörös zónában dolgoztak. A juttatást a nem állami egészségügyi intézmények is megkapják – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője.

 

Az egészségügyi szolgáltatók az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) információs rendszerén keresztül jelenthették be az alkalmazottaikat a díjazási rendszerbe. A rendszerbe 8 333 egészségügyi szolgáltató regisztrált, akik összesen 49 427 élvonalban és vörös zónában dolgozó egészségügyi alkalmazottat jelentettek be.

 

„A honoráriumot minden olyan orvos, egészségügyi nővér, mentős és egészségügyi alkalmazott megérdemli, aki naponta harcol a koronavírus-járvánnyal”

 

– mondta Marek Krajčí egészségügyi miniszter.

 

A miniszter elmondása szerint a tárca a lehető legigazságosabban akarta elosztani a pénzt, ami az egész folyamatot meghosszabbította. A tárca tájékoztatása szerint az élvonalban dolgozók számára egy ledolgozott óráért 0,99 euró jár, míg a vörös zónában dolgozó egészségügyi alkalmazottak egy órára 1,98 eurós jutalmat kapnak. A kifizetett honoráriumok adó- és járulékkötelesek.

 

Az egészségügyi szolgáltatók a napokban fogják megkapni a pénzt, amit aztán továbbítanak az alkalmazottaiknak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket