Nyitókép: TASR

 

Zuzana Čaputová államfő ma Igor Matovič kormányfővel tárgyalt. Közös találkozójuk után tartott sajtótájékoztatóján több kritikát is intézett a koalícióhoz.

 

Az államfő kijelentette, hogy olyan felelősségteljes politikusokat akar látni, akik felelősségteljesen menedzselik a koronaválságot.

 

 hirdetes_810x300  

 „Egy egységes tervre van szükségünk, ami világosan meg van fogalmazva, tudományos támogatottsága van, és ami esélyt ad az embereknek felkészülni a rájuk váró dolgokra. Fontos, hogy a kritikát ne támadásnak tekintsük, és az aggályok ne a partnerek, ellenfelek és polgárok megsértéséhez vezessenek“

 

– konstatálta Čaputová.

 

Az elnök asszony szerint mindig az igazságot kell mondani, ugyanis az embereknek ijesztgetés és szépítés nélkül kell ismerniük a valós állapotot.

 

„Szükségünk van az állam és a polgárai közti partneri kapcsolatra, mert az utóbbi hetekben ez a kapcsolat jelentős mértékben meggyengült“

 

– tette hozzá.

 

Azt szeretné, ha az országos tesztelés önkéntes lenne

 

Čaputová azt szeretné, ha a tervezett országos tesztelést önkéntes alapon valósítanák meg még annak ellenére is, hogy múlt hétvégén a kiválasztott régiókban kevesen vettek részt a tesztelésen.

 

 „Meggyőződésem, hogy az óvintézkedések elfogadását meggyőző érvekkel kell elfogadtatni a polgárokkal“

 

– vélekedett Čaputová.

 

Az államfő megjegyezte, nem ismeri azokat a megoldásokat, amelyekkel a kormány a koronaválsággal szembeni harcot a továbbiakban folytatni szeretné.

 

„Meggyőződésem, hogy szemléletváltásra van szükség“

 

– mondta.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.