Nyitókép: Matej Jankovič/pluska

 

Igor Matovič kormányfő (OĽANO) a közösségi oldalán számolt be arról, hogy bocsánatot kért a partnereitől. Ezentúl, ha valaki nyilvánosan akarja kétségbe vonni a koalíciós partnere döntését, akkor azt először a koalíciós tanácson kell a szemébe mondani úgy, ahogyan az egy jól működő családhoz illik.

 

„Nincs értelme tovább titkolni. A tegnapi (november 23.) éjfél előtti koalíciós tanácson azt mondtam a kollégáimnak, hogy ha a helyzet nem változik meg, akkor nekem nem lesz se erőm, se kedvem ezt az egészet folytatni. Abban az időben, amikor Szlovákia a második világháború óta a legnehezebb helyzetben van és talán a három legkeményebb hónap előtt áll, én nem bírok folyamatosan a teljes fegyverzetben álló testvérem támadásaira reagálni“

 

– jelentette ki a kormányfő a közösségi oldalán.

 hirdetes_400x285  

 

Matovič állítása szerint a kormánynak és a koalíciónak ebben az időszakban össze kell tartania, és az összes koalíciós partnernek ki kell állnia a népszerűtlen döntések és lépések mellett.

 

A kormányfő rámutatott arra, hogy a választások előtt nyitott kormányzást ígért az embereknek. Elmondása szerint szuper dolog, hogy a nyilvánosság mindenről tud, ami a koalíción belül történik.

 

„Másrészt, őszintén beismerem, hogy teljesen feleslegesen reagáltam minden szúrkálódására. Nem tudtam magamat túltenni ezen, mert megsebzett, és nem tekintettem igazságosnak velem, a mozgalmammal és a másik két koalíciós partneremmel szemben“

 

– írta Matovič, aki elnézést kért a viselkedéséért.

 

A kormányfő szerint jó egyezségekkel lehet jó barátokat szerezni. Egyúttal bízik abban, hogy ismét barátok lesznek Richard Sulíkkal.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.